Segueix-nos a les xarxes socials:

L'exposició «Barcelona gitana» posa en marxa el festival Portalblau de l'Escala

També hi haurà el concert «Petitet i la seva rumba simfònica», i la projecció del documental «Petitet (Rumba pa' ti)», de Carles Bosch

L'exposició «Barcelona gitana» posa en marxa el festival Portalblau de l'EscalaJacques Léonard

El Festival Portalblau 2018 es posa en marxa aquest divendres, 15 de juny a les 8 dels vespre, amb la inauguració, a l'Alfolí de la Sal, de l'exposició Barcelona gitana, del fotògraf francès Jacques Léonard (París, 1909-L´Escala, 1995).

La mostra, amb una setantena de fotografies, és un document visual sobre la vida del col·lectiu gitano barceloní entre les dècades de 1950 i 1970.

Han confirmat la participació a la inauguració Jordi Serchs, director de l'Arxiu Fotogràfic de la ciutat de Barcelona, i de Santi Léonard, fill del fotògraf. Els assistents també podran gaudir de l'actuació del grup de rumba catalana Ui Ui Ui, format per Jordi Fornells i David Coll.

A la dècada dels anys cinquanta, Jacques Léonard es va establir com a fotògraf professional a Barcelona després d'enamorar-se de Rosario Amaya, una gitana de les barraques de Montjuïc que treballava com a model d'artistes. Aquesta relació sentimental li va permetre fotografiar al col·lectiu com a veí, sense límits sobre la realitat dels barris on vivia.

Prem per veure més contingut per a tu