Segueix-nos a les xarxes socials:

Ocine abaixa preus i Albèniz els manté però continua essent el cine més barat

Els exhibidors de cinema afronten amb diferents tàctiques la baixada de l´IVA del 21 al 10%, que ja és vigent

Ocine abaixa preus i Albèniz els manté però continua essent el cine més baratMARC MARTÍ

La compra d'entrades per a l'Ocine de Girona, encara que siguin anticipades, gaudeix des d´ahir dijous d'una reducció de preu per la repercussió de la baixada de l'IVA, mentre que altres exhibidors com l'Albèniz han decidit mantenir preus, tot i que aquest cinema continua essent el més barat de la ciutat en dies feiners.

Dijous va entrar en vigor l'aplicació de la baixada de l'IVA del 21 al 10% en la compra d'entrades de cinema, una mesura llargament reclamada pel sector.

A Girona, l'empresa Ocine ha modificat les tarifes generals, que han passat de 7,50 a 6,80 euros els dies laborables, i de 8,70 a 8,00 euros els caps de setmana. L'Ocine manté els preus de les entrades amb descomptes per a jubilats o joves, i també manté el preu del dimecres, dia de l'espectador, a 4,30 euros.

Ocine també rebaixa preus a Blanes i Platja d'Aro. A Blanes els dies laborables, i de 8,50 a 7,70 euros els caps de setmana. A Platja d'Aro, la rebaixa queda com segueix: 7,70 a 7,00 (feiners) i 8,90 a 8,10 (caps de setmana).

L'Albèniz de Girona mantindrà els dies laborables a 6,50 i els caps de setmana a 8,50 euros, de manera que es manté com el més barat de la ciutat en dies laborables, però no els caps de setmana. Igual com l'Ocine, l'Albèniz manté el dia de l'espectador a 4,30 euros.

Fons de l'Albèniz han argumentat que durant els anys de pujada de l'IVA, l'empresa «va assumir l'increment» i no va apujar el preu de les entrades. L'Albèniz no ha modificat preus des de l'any 2009, és a dir, durant els darrers 9 anys.

D'altra banda, els cinemes Odeón de Salt també han anunciat que repercutiran a la baixa el preu de les entrades en aplicació de la reducció impositiva, però no han detallat encara com quedaran les noves tarifes.

L'organització de consumidors FACUA ha reclamat que els exhibidors han de repercutir aquesta baixada de preu en la recaptació d'impostos.

Prem per veure més contingut per a tu