Segueix-nos a les xarxes socials:

El Festival de Cinema i Drets Humans premia Joan Manuel Serrat i Albert Soler

El festival també guardona els líders independentistes presos i el director Santiago Requejo ?Durant el festival s'han vist 100 documentals

El Festival de Cinema i Drets Humans premia Joan Manuel Serrat i Albert SolerAniol Resclosa/Europa Press/twitter

El Festival de Cinema i Drets Humans de Barcelona premiarà avui divendres el cantautor Joan Manuel Serrat, el periodista de Diari de Girona Albert Soler i el director de cinema Santiago Requejo. També atorgarà el premi honorífic Drets Humans als líders independentistes catalans empresonats, perquè el festival «considera la judicalització, presó i repressió una forma errònia de resoldre conflictes», en paraules dels organitzadors.

L'esdeveniment posarà punt final a vuit dies de programació aquest divendres a les 20.00 hores als cinemes Texas, on es projectarà la pel·lícula de Jarmo Lampela Alma de Sant Pere, una ficció que posa sobre la taula el problema de la gentrificació a Barcelona.

Aquest any, la secció oficial en competició del festival projecta un total de 34 pel·lícules dividides en llargmetratges, migmetratges, curtmetratges de ficció, curtmetratges documentals i secció catalana.

La majoria dels films han estat produïts a Espanya entre 2017 i 2018, però també s'han presentat peces de països com Perú, el Canadà, Noruega o Israel, entre d'altres, els quals tracten temàtiques que van des del sufragi femení i el nou periodisme fins a la transsexualitat i la immigració.

Durant el festival, que està dirigit per Toni Navarro des de l'entitat Drets en Acció, s'han pogut veure 100 films documentals, de ficció i d'animació, que giren al voltant dels drets humans universals i han estat projectats als cinemes Texas i Maldà.

L'esdeveniment cinematogràfic també ha inclòs un programa de taules rodones i tallers que aquest any debatien sobre la violència quotidiana i la cultura de pau a Mèxic, el canvi climàtic, la venda d'armes, l'impacte social de les fake news i la cara oculta de la indústria tèxtil.

L'objectiu del festival és, en paraules de l'organització, «fer reflexionar, despertar consciències, denunciar injustícies i reflectir la diversitat social i cultural de la humanitat», sempre amb la mirada posada en «la recerca d'una humanitat sostenible, sota la cultura de la pau i la resolució no violenta dels conflictes».

Prem per veure més contingut per a tu