Segueix-nos a les xarxes socials:

Mor Stephen Sondheim, el pare del musical modern

El compositor, de 91 anys, va morir el divendres passat a la seva casa de Roxbury, Connecticut

Mor Stephen Sondheim, el pare del musical modern

El nom de Stephen Sondheim és imprescindible per entendre el panorama d’espectacles musicals actuals, ja que ha estat un dels compositors, lletristes i productors més importants de musicals novaiorquiesos de Broadway de les darreres dècades.

Sondheim va morir el divendres passat als 91 anys a la seva casa de Roxbury, a l’estat de Connecticuit. Durant la seva joventut, havia estat tutelat pel llibretista Oscar Hammerstein II, l’autor de South Pacific i El rei i jo. L’inici de la seva carrera va ser fulgurant: recent fets els 27 anys, va participar precisament al muntatge original de West Side Story, una adaptació als escenaris del Nova York pobre i mestís de la tragèdia de Romeu i Julieta, amb música de Leonard Wenstein i lletra del propi Sondheim.

A partir d’aquí, les portes van quedar obertes per Stephen Sondheim, que a continuació va compondre Gypsy, A little night music -adaptació del film d’Ingmar Bergman Somriures d’una nit d’estiu, que inclou una altra de les seves cançons més cèlebres, Send in the clowns- i Into the woods. Com a lletrista, era l’hereu de la tradició d’Ira Gershwin, Irving Berlin i Jerome Kern, però adaptat als nous temps.

Les seves obres també van ser adaptades al cinema. És el cas de Golfus de Roma i Sweeney Todd. El seu muntatge original, estrenat a Broadway el 1979, aquest darrer musical va guanyar el premi Tony i, un any més tard, el premi Laurence Oliver, a Londres.

En els últims anys, les seves cançons s’han pogut sentir en pel·lícules com l’aclamada Historias de un matrimonio o Puñales por la espalda.

Prem per veure més contingut per a tu