L'actriu Ava Gardner, que aquest 2022 compliria cent anys, ha reviscut virtualment la nit d'aquest dijous en la inauguració del festival Petit Paradís de Tossa de Mar, que ha recreat la seva figura amb una projecció a manera d'holograma que encarnava la cantant i actriu Elia Solé. L'efemèride ha servit perquè el director de la cita, Carles Gilibets, hagi concebut aquest homenatge a una artista de la qual encara es recorda el seu pas per aquesta localitat de la Costa Brava per rodar 'Pandora i l'holandès errant'.

Aquell episodi va generar tafaneries que van aparèixer en titulars de l'època, com el del seu suposat romanç efímer amb un dels seus companys de repartiment, el torero Mario Cabré, o el de l'atac de gelosia que això va provocar en Frank Sinatra, amb visita inclosa a Tossa de Mar. Mentre la projecció d'Ava Gardner narrava tots aquests moments, la pianista catalana Laura Andrés i la cantant mallorquina Júlia Colom s'han encarregat de l'acompanyament musical.

A més, la pintora Laura Goler s'ha encarregat de concloure un retrat de Gardner al mateix temps que l'espectacle avançava sobre l'escenari. Aquesta producció pròpia ha servit per a la inauguració d'un festival que continua aquest divendres amb Marlango i que es perllonga diàriament fins al pròxim 6 d'agost, amb clausura prevista a càrrec d'El Petit de Cal Eril.