Diari de Girona

Diari de Girona

Els 10 imperdibles del Temporada Alta 2022

Una tria del bo i millor que passarà pel festival aquesta tardor

«Amore» de Pippo Delbono Temporada Alta

«La programació d’aquest any és una mica bèstia», reconeix el director de Temporada Alta, Salvador Sunyer. 107 espectacles, dels quals 22 són estrenes absolutes i gairebé 42.450 entrades a la venda per a 193 funcions repartides en onze municipis són les xifres més destacades de la 31a edició. Però més enllà dels números, el festival d’arts escèniques de Girona i Salt pot presumir d’un cartell d’artistes internacionals i nacionals que suposen el retorn dels grans noms de l'escena mundial després de l'impàs de la pandèmia. 

A continuació hi ha una tria del bo i millor que passarà pel festival aquesta tardor. 

L'adversari TEMPORADA ALTA

«L’adversari» - Teatre Municipal de Girona, 7 i 8 d’octubre 

Julio Manrique inaugura de nou el festival, aquesta vegada amb L’adversari, una adaptació del llibre homònim, de d’Emmanuel Carrère, amb Pere Arquillué i Carles Martínez. 

«Caridad» - El Canal (Salt), 8 i 9 d’octubre

Angélica Liddell convidarà el públic a mesurar la seva capacitat de compassió en una coproducció del festival amb diversos teatres i institucions europees. 

«La vida es sueño» - Teatre Municipal de Girona, 22 i 23 d’octubre

Cheek by Jowl, amb Declan Donnellan al capdavant, s’han aliat amb la Compañía Nacional de Teatro Clásico per aixecar tot un clàssic, La vida es sueño de Calderon de la Barca.

Depois do silêncio TEMPORADA ALTA

«Depois do silêncio» - El Canal (Salt), 28 i 29 d’octubre 

Una habitual del festival, la brasilera Christiane Jatahy, tanca la seva trilogia de la violència amb una peça que furga en la relació entre el racisme i el capitalisme, del tràfic d’esclaus a Bolsonaro.

«Opening night» - Teatre Municipal de Girona, 29 i 30 d’octubre 

Després d’enlluernar mitja Europa amb Sonoma, La Veronal, una de les companyies catalanes més internacionals torna al Municipal amb un espectacle multipremiat, un tribut al món del teatre.

Petróleo TEMPORADA ALTA

«Petróleo» - Teatre de Salt, 4 de novembre

La companyia argentina Piel de Lava s'estrena al festival amb una comèdia sobre la feblesa de la construcció del gènere, en aquest cas amb quatre personatges masculins interpretats per quatre actrius. 

«Amore» - Teatre Municipal de Girona, 5 de novembre 

En la seva segona visita a Girona després de presentar-hi La gioia, Pippo Delbono intentarà posar música, imatge i veu al concepte d’amor, amb el fado com a fil conductor. 

«Il Terzo Reich» - Centre Cultural La Mercè (Girona), 18 i 19 de novembre

Romeo Castellucci planteja una instal·lació performàtica que dispara a l’espectador per denunciar la comunicació imposada: mentre una ballarina es mou, un projector llança paraules a gran velocitat.  

Otelas TEMPORADA ALTA

«Otelas» - Teatre Municipal de Girona, 25 de novembre 

Després d’inaugurar l’edició del 21, el lituà Oskaras Koršunovas serà al festival amb una mirada radicalment contemporània sobre l’Otel·lo de Shakespeare que posa més l’accent en la política que la gelosia.

«Sondheim x Sondheim» - Teatre Municipal de Girona, 9 i 10 de desembre 

Mario Gas homenatjarà el lletrista i compositor de musicals amb una vetllada protagonitzada pels artistes que van interpretar alguns dels seus muntatges de referència, com Sweeney Todd o Follies.

Compartir l'article

stats