Segueix-nos a les xarxes socials:

Mor el raper Coolio, autor de 'Gangsta's Paradise', als 59 anys

Mor el raper Coolio, autor de 'Gangsta's Paradise', als 59 anys

El raper Coolio, un dels músics més representatius de l'escena urbana de Los Angeles i autor d'èxits dels anys 1990 com "Gangsta's Paradise", va morir aquest dimecres als 59 anys, va confirmar el seu representant.

El músic va morir a la tarda a la casa d'un amic, qui després de comprovar que no sortia ni responia a les seves crides va anar a buscar-lo al bany i el va trobar mort a causa d'un infart, segons el seu representant Jarez Posey.

"El que sé és que estava a casa d'un amic, va ser al bany i va morir d'un infart", va explicar Posey en declaracions recollides per la cadena NBC.

Coolio, el nom original del qual era Artis Leon Ivey Jr., va saltar a la fama a la dècada dels 90 com un dels noms més coneguts del rap californià.

El seu pic d'èxit va arribar el 1995, quan va publicar la cançó "Gangsta's Paradise" com a part de la banda sonora de "Dangerous Minds", que es va convertir en una de les cançons de rap més populars fins a aquesta data, va liderar la llista Billboard Hot 100 durant 3 setmanes i va guanyar un Grammy.

El tema va impactar tant en la cultura pop que va arribar a tenir una sàtira, "Amish Paradise" de Weird Al Yankovic, la lletra del qual era totalment contrària a l'original.

El raper va néixer el 1963 en l'estat de Pennsilvània, però es va mudar al sud de Los Angeles a finals dels 80 per a iniciar la seva carrera musical amb la publicació del disc "It Takes a Thief" del qual es van desprendre senzills com "Fantastic Voyage" i "It Takes a Thief".

Entre els àlbums que va publicar posteriorment destaquen "My Soul", "Coolio.com", "El Cool Magnifico" -amb picades d'ullet a la comunitat llatina de Los Angeles-, "The Return of the Gangsta", "Steal Hear i "From the Bottom 2 the Top".

De manera paral·lela a la música, Coolio també va participar en el món audiovisual amb més de 100 crèdits en sèries i pel·lícules, a més de publicar el llibre de cuina i el programa "Cookin' with Coolio".

Prem per veure més contingut per a tu