Segueix-nos a les xarxes socials:

El festival Z mostrarà al públic disset projectes escènics de joves creadors

El certamen programa set espectacles, quatre creacions en procés i sis embrions en vuit escenaris de Girona i Salt del 6 al 9 de juliol

El festival Z mostrarà al públic disset projectes escènics de joves creadorsAjuntament de Girona

Disset projectes escènics formen la programació del festival Z, dedicat al talent jove. La cita, que se celebrarà a Girona i Salt del 6 al 9 de juliol, porta per lema «Unicorns a la vista!» i tindrà la pluralitat i la diversitat en les arts escèniques com a fil conductor dels espais de debat i reflexió.

En l’apartat de programació escènica, el Z acollirà set espectacles, quatre creacions en procés i sis embrions escènics, per obrir al públic projectes en diferents fases del procés de creació, des de l’origen fins a l’espectacle ja acabat. 

Es tracta de disset peces de llenguatges diversos, com el circ, la dansa o el teatre d’objectes. També hi tenen cabuda les arts de carrer, la nova màgia o el teatre musical de l’espectacle inaugural, Norma, de la companyia Massapà Bedbé. 

A més de donar visibilitat a artistes i companyies joves de menys de trenta anys durant els quatre dies de festival, el Z també ofereix un mentoratge i acompanyament a aquests projectes durant tot l’any. 

El certamen teatral comptarà de nou amb diferents padrines, professionals estratègiques obertes a la creació jove, per generar sinergies entre les companyies convidades i programadors i gestors culturals vinculats al Teatre Nacional de Catalunya, Fira Tàrrega, l’Estruch o el Centre d’Investigació Escènica de Sineu, a Mallorca. 

Aquest any, el festival incrementa el nombre d’espais d’exhibició, passant de sis a vuit, amb escenaris com el Teatre Municipal de Girona, La Planeta, El Canal, el passeig de Teresa Pons Tomàs de Salt i la Casa Marès de Pujals dels Cavallers, al Pla de l’Estany, on es tancarà l’edició amb un pícnic i quatre peces de teatre breu en col·laboració amb el Festival Píndoles. 

Prem per veure més contingut per a tu