Diari de Girona

Diari de Girona

Un festival que alimenta

L’edició diürna del Sónar tornarà a comptar el 2022 amb una àrea gastronòmica d’avantguarda. Cadascuna de les tres jornades de festival, un restaurant diferent de nova creació a Barcelona ocuparà l’espai VIP per demostrar el dinamisme, la diversitat i el mestissatge de la cuina a Catalunya.

Dijous serà el dia de La Balabusta, de Ronit Stern i Mariana Maio. El primer xef, enamorat de les aromes dels plats del seu Tel Aviv natal, es va aliar a la ciutat comtal amb la segona, veneçolana, per donar forma a una fusió culinària que, al seu establiment, està gestionada gairebé en exclusiva per dones. La seva és una proposta femenina i feminista, saludable i sostenible, de productes locals i espècies orientals, amb la possibilitat d’evitar la carn.

El Prodigi, de Jordi Tarré, ocuparà l’àrea divendres. La seva és una cuina que arrenca de la tradició catalana i avança fins l’aventura contemporània. Després de treballar quatre anys a Londres i de passar per l’Hisop barceloní, Tarré, que només en té 25, treballa contra corrent, defensant la reinvenció del menjar casolà sense fer soroll, discretament.

La brasa és el fil conductor de Palo Verde, del dissenyador industrial uruguià Ludwig Amiabler i el xef francès Andrés Bluth, el restaurant de dissabte. La seva carta és aparentment senzilla, però no s’explicaria sense un meravellós domini del foc. Platerets, menús de cullera, pastes o postres… barregen sabors italians, francesos o japonesos, sense ignorar allò català.

I, a més d’aquests locals, tant el Sónar de Dia com el Sónar de Nit albergaran Pop-up Kitchens tan variades com, entre altres, el Masala Curry Bar, els entrepans de La Porchetta, la carn ecològica de Fileteando, Chuchy Hot Dog, la pizza de La Rodante, els aliments saludables de Hanna Food, la cuina asiàtica de Tamae Bar, María una Crep, els burritos i natxos de Corazón de Ágave, els productes marins de La Pulponeta, els gelats de Pink Albatros, el cafè d’Alpro, Fish & Chips Shop, Nómadas Pizza, les hamburgueses de Laufer i La Moreneta, yakisobas i gyozas de Yon Wang Xef, Corazón Verde-Mother Wok o els hot dogs d’Indicakes./J.L.M.

Compartir l'article

stats