Les matriculacions de turismes i tot terrenys van registrar una caiguda del 39,4% a Girona el mes d'octubre passat, i es van situar en 1.146 vehicles venuts, segons va informar Faconauto a partir de les dades de la Direcció General de Trànsit. La federació de concessionaris oficials afegeix que aquesta caiguda és lleugerament inferior al descens del 40% registrat al mercat espanyol, en el que es van comptabilitzar un total de 77.458 vehicles matriculats.

Aquest comportament negatiu de les vendes de vehicles a Girona es va deure, especialment, al descens de les vendes de tot terrenys, que van registrar una caiguda del 68,3%, i es van situar en 100 unitats venudes. Per la seva banda, les vendes de turismes van baixar un 33,6%, amb un total de 1.046 vehicles matriculats a la província en el mes d'octubre.

Per canals, destaca el retrocés registrat en les vendes a particulars (-31,2%) i a empreses (-23%) amb 9.560 i 3.619 vehicles venuts, respectivament, fins a octubre. Les vendes a flotes de lloguer, per la seva part, van experimentar un ascens del 5% en el que portem d'exercici.

Per la seva part, les vendes de vehicles industrials descendeixen un 56% a Girona.