Segueix-nos a les xarxes socials:

El comerç andalús fa enveja

Comerciants gironins se sorprenen per la generositat dels ajuts autonòmics als seus col·legues d'Andalusia

El comerç andalús fa envejadiari de girona

U

n grup de comerciants gironins i tècnics de les cambres gironines acaben de tornar d'Andalusia amb un sentiment de resignació. I és que han comprovat amb gran sorpresa la generositat de la Junta d'Andalusia a l'hora de subvencionar el sector.

Per exemple, subvenciona el relleu generacional en el sector comercial amb una subvenció per al titular del negoci a la qual es pot acollir a partir dels 60 anys (10.000 euros anuals fins a l'edat de la complir els 65 anys), a més de subvencions les despeses generades pel traspàs del negoci al nou titular (despeses jurídiques, de reforma, de traspàs....amb un màxim de 60.000 euros.

A aquests cal sumar-hi ajuts per a la modernització de l'empresa comercial, amb més conceptes subvencionables que els que ofereix la Generalitat, o els ajuts a la modernització (reformes, noves tecnologies, aparadorisme, decoracióÉ).

"Vam quedar astorats", assegura un dels participants en la missió que va visitar diferents zones comercials de Sevilla i Jérez de la Frontera. Segons expliquen, els membres de la delegació gironina la gran diferència que hi ha entre els ajuts públics que ofereix la Junta amb les que ofereix la Generalitat, va generar sorpresa i debat. I van concloure, que la diferència de recursos entre una comunitat i l'altra és conseqüència, en bona part, dels problemes de finançament de la Generalitat.

La delegació va estar formada per tècnics de les cambres de Girona, Palamós i Sant Feliu de Guíxols, representants de les associacions de comerciants de: Olot, ?Puigcerdà, Roses, Girona, Palamós, Platja d'Aro, Sant Feliu de Guíxols i Palafrugell i dos tècnics del departament de Comerç de la Generalitat.

Prem per veure més contingut per a tu