El ministre de Treball, Celestino Corbacho, va dir ahir que els aturats que no acceptin ofertes de feina no haurien de continuar mantenint el dret a rebre la prestació per desocupació. No obstant això, va deixar entreveure que, de moment, no preveuen un canvi de normativa per eliminar aquesta pràctica.

En una entrevista a TV3, Corbacho va assegurar que cal fer que els serveis públics treballin més directament amb els aturats, perquè estiguin el menor temps possible a l'atur. Però va afegir que, a la vegada, si hi ha algun parat al qual no li interessen les ofertes, ni la formació ni li interessa fer un itinerari per a l'ocupació, "si no l'interessa res del que li ofereix l'administració, a partir d'aquell moment vostè no pot continuar mantenint el dret de percebre la prestació per desocupació".

Corbacho va comentar que ara, en plena crisi, no és el millor moment per abordar aquest tema però que "evidentment, això ha de ser reformat" perquè en el futur Espanya no pot tenir aquestes taxes d'atur tan elevades i diferenciades de la resta de la Unió Europea.

El ministre va pronosticar que la sortida d'aquesta situació serà "lenta" i que es necessitaran "tres, quatre o cinc anys per tornar a la situació que hi havia abans de la crisi".