Segueix-nos a les xarxes socials:

Cau un 19,53 %

Bankia s'ensorra a la Borsa i sortirà de l'Ibex el 2 de gener

Banco de Valencia cau més d'un 21% en descobrir-se unes pèrdues de 3.310 MEUR al mes d'octubre

Bankia es va ensorrar un 19,53% al tancament de mercat i va situar el preu dels seus títols en el seu mínim des que cotitza a Borsa, fixat en 0,552 euros. El banc nacionalitzat a més abandonarà temporalment l'Ibex a partir del proper 2 de gener. Segons va comunicar el comitè assessor tècnic dels índexs Ibex, el selectiu quedarà temporalment format per 34 valors des de gener com a conseqüència de la recapitalització de Bankia acordada per part del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) mitjançant l'emissió de bons convertibles contingents (els coneguts en l'argot financer com a "cocos") per import de 10.700 milions, que seran subscrits per la seva matriu Banco Financiero y de Ahorros (BFA).

"Una vegada que es converteixin en accions ordinàries els bons convertibles contingents subscrits i hagi estat publicat de manera oficial, el comitè prendrà les decisions que consideri oportunes sobre això, fet que serà comunicat amb la suficient antelació", explicava el comitè assessor dels índexs Ibex.

L'ajust de l'Ibex 35 es materialitzarà al tancament de la sessió del proper 31 de desembre. Aquesta decisió del comitè de l'Ibex es va produir després de conèixer-se la valoració econòmica de BFA-Bankia, que el FROB ha xifrat, segons els informes encarregats a tres experts independents, en un "forat" de 10.444 milions d'euros.

Aquesta valoració ha pesat en la cotització de l'entitat nacionalitzada, que ha liderat les retallades en el selectiu, en caure un 19,53%. El preu de les accions de Bankia es va establir en 0,552 euros, davant dels 3,75 euros amb els quals va debutar quan l'entitat va sortir a Borsa el passat 20 de juliol de 2011.

Una vegada aprovada la injecció de capital de 17.959 milions procedents de l'ajuda de la UE, el capital social de la matriu de Bankia puja a aquest mateix import després de les operacions de reducció i ampliació de capital. A més, l'entitat ha formalitzat el canvi de les lletres del Tresor anticipades en el mes de setembre mentre espera l'ajuda de Brussel·les per un import de 4.500 milions per bons del MEDE.

Per altra banda, Banco de Valencia va caure un 21,36% al mercat continu després de conèixer-se que, una vegada determinat el valor de liquidació per un import negatiu de 6.341 milions d'euros i per donar compliment al Pla de Resolució que preveu la transmissió de les accions de l'entitat en mans del FROB a CaixaBank, la comissió rectora del FROB hagi acordat aprovar el seu balanç auditat tancat el 31 d'octubre de 2012, del qual es dedueixen unes pèrdues de 3.310 milions d'euros.

Prem per veure més contingut per a tu