Segueix-nos a les xarxes socials:

Les vendes de cotxes creixen un 25% el mes de novembre a Girona

Els plans d'ajuts a la compra impulsen les matriculacions més d'un 8% en l'acumulat de l'any

Les vendes de cotxes creixen un 25% el mes de novembre a Gironaaniol resclosa

El pla d'ajuts a la compra de cotxes nous continua impulsant creixements en el sector. Segons dades fetes públiques per les diferents patronals de l'automòbil, a Girona es van matricular 919 turismes i tot terrenys el mes de novembre, el que suposa un increment del 25,4% respecte el mateix mes de l'any passat. En l'acumulat de l'any, el nombre d'operacions s'eleva a 9.620, amb un creixement del 8,36%. En ambdós casos millora els creixements registrats en el conjunt de Catalunya.

Un factor decisiu en l'evolució del mercat el mes passat va ser que, en detectar l'esgotament de fons del Plan Pive-3, es van accelerar operacions de compra, especialment del canal particular.

En el que portem, Citroën és, amb diferència, la marca amb major nombre de vendes a Girona. De gener a novembre, ha matriculat 966 unitats. La segueixen en el rànquing gironí, Volkswagen (723) i Peugeot (655). Fiat, Mazda i Dacia són les que experimenten un major increment anual de les vendes a Girona.

En el conjunt de l'Estat, Volkswagen és líder. Per models, el primer lloc de la classificació mensual vaser per al Citroën C4 (1.653 unitats), però el rànquing anual està encapçalat pel Renault Megane (21.714). En els segments, el domini mensual dels creixements ha correspost al tot terrenys petits (67,5%), per davant del tot terrenys mitjans (32,9%) i els mateixos vehicles d'aquest segment en format gran i de luxe (28% i 28,3%, respectivament). Els esportius cauen un 20%, única categoria a la baixa

Segons el cicle de carburant, es produeix un lleu repunt de la gasolina fins a situar-se en una quota del 30% (el 28,8% l'octubre), mentre el dièsel acumula el novembre el 68,3% de les matriculacions i els híbrids i elèctrics l'1,7%

El sector s'espera que les matriculacions continuïn a un ritme ascendent tenint en compte que el parc de vehicles està envellit i que els vehicles de més de 10 anys no proporcionen el mateix grau de seguretat que els que són nous, que incorporen els darrers avanços tecnològics en matèria de seguretat i de protecció del medi ambient.

A més, els plans d'ajut frenen l'enfonsament de les vendes i essent clara l'aposta del Govern espanyol per al sector, tot plegat apunta a que la renovació del parc amb més matriculacions es consolidarà.

En l'àmbit espanyol, el segment de particulars manté el seu creixement, aquest mes en un 33% a novembre, i un increment anual acumulat del 16,3%.

Miquel Donnay, president del Gremi del Motor, va assegurar que els plans d'ajut estan impulsant l'activitat pròpia dels concessionaris, centrats en els particulars, als que ofereixen promocions que fan baixar el preu mitjà per vehicle, apropen al potencial comprador, el canvi del seu actual vehicle per un de nou.

Prem per veure més contingut per a tu