Toni Pons invertirà 12 milions d’euros en una nova seu central a Bescanó

La companyia gironina de calçat preveu començar les obres els propers mesos i que la nau estigui activa a finals del 2025.

Jordi Pons, CEO de Toni Pons, davant de l'actual seu de la companyia.

Jordi Pons, CEO de Toni Pons, davant de l'actual seu de la companyia. / Aniol Resclosa

Redacció

Redacció

La companyia gironina de calçat Toni Pons ha anunciat una inversió de 12 milions d’euros en una nova seu central. Aquest nou centre funcionarà com a magatzem central i oficines de la companyia, ocupant un total de 16.017 m², dels quals 13.739 m² estaran dedicats al magatzem i 2.278 m² a les oficines.

La nova nau estarà ubicada al Carrer Reramurs al Polígon industrial Monfullà de Bescanó. Mantenint així la seu a escassos minuts de Girona, la ciutat que ha vist créixer aquesta companyia familiar que va néixer a Osor el 1946 i que avui està liderada per Jordi Pons, tercera generació al capdavant de l’empresa.

Toni Pons preveu començar les obres els propers mesos i que la nau estigui activa a finals del 2025. El projecte estarà a càrrec d’EGEIN Engineering & Construction pel que fa a la part d’obra i enginyeria, i serà l’estudi d’arquitectura gironina Arquitecturia el que s’encarregui de les oficines. «La nova seu es dissenyarà per maximitzar l’eficiència energètica, incorporant instal·lacions de plaques solars i carregadors per a cotxes elèctrics, entre d’altres innovacions», detallen des de la firma de calçat.

La marca de calçat, que compta amb més de 4.000 punts de venda i 44 botigues a tot el món, ha viscut un gran creixement en els darrers anys. El 2022 la facturació va experimentar un increment del 53% interanual i el 2023 la facturació va assolir els 32 milions d’euros, venent 1,6 milions de parells a 87 països als cinc continents. Així mateix, la plantilla ha crescut un 50% en els darrers dos anys, superant els 150 treballadors.

Des de la firma gironina expliquen que aquest creixement exponencial ha impulsat la necessitat expandir el seu espai operatiu. Actualment, l’empresa compta amb quatre magatzems i la nova seu permetrà centralitzar tot l’estoc i les oficines, millorant així l’eficiència operativa.