Segueix-nos a les xarxes socials:

Empreses alimentàries gironines busquen entrar al mercat dels EUA

Una plataforma líder en importació de productes espanyols preselecciona 10 companyies de la demarcació

Empreses alimentàries gironines busquen entrar al mercat dels EUAacn

Deu empreses gastronòmiques de la demarcació de Girona podran vendre els seus productes als EUA i el Canadà a través del portal d'Internet Tienda.com. Aquest portal acumula 17 anys d'experiència en importació de productes espanyols al continent americà, amb 1,6 milions de visites i 95.000 comandes anuals, ja sigui de particulars o professionals de la cuina.

Ahir a la tarda membres del portal es van desplaçar fins a Girona per tastar els productes preseleccionats, decidir si compleixen els estàndards de qualitat i explicar als productors com han de fer l'etiquetatge i l'homologació per exportar als EUA i el Canadà.

Si les empreses superen tots els tràmits, podran fer un enviament dels seus productes que anirà directament als magatzems que Tienda.com té a Virginia (EUA). Des d'allà, seran els responsables del portal els que s'encarreguin de fer la distribució i gestionar totes les vendes.

Les empreses preseleccionades a Girona han estat Aigua Sant Aniol, Anxoves de l'Escala, Bell Verd, Can Bech, Girofibra, Just Gourmet, Mera SL, Pescadors de Roses, Serra Sala i Trias Galetes-Biscuit. Si finalment són escollides per formar part de la campanya, hauran de pagar uns 1.200 euros per a tots els tràmits burocràtics i certificats.

El director d'operacions de Tienda.com a Europa, Jamie Jones, va explicar que els productes catalans són "coneguts i apreciats" pel públic americà, que els relaciona amb un consum saludable i que considera que són fàcils de cuinar.

La directora de l'oficina d'ACCIÓ a Miami, Conxita Muñoz, va destacar la importància per a aquestes empreses de fer-se un lloc al mercat americà de la mà d'una plataforma líder en importació de productes espanyols.

Prem per veure més contingut per a tu