Segueix-nos a les xarxes socials:

Alierta critica la proposta de Facebook d'estendre Internet a baix cost

El president de Telefónica carrega contra les regles "asimètriques" favorables als gegants tecnològics

El president de Telefónica, César Alierta, va criticar ahir les regles "asimètriques" que existeixen per a les operadores de telecomunicacions, d'una banda, i, per un altre, per a les companyies d'internet com Google o Yahoo o d'aplicacions, com WhatsApp.

Sense citar-lo, va carregar durament contra el fundador de Facebook, Mark Zuckerberg, qui va protagonitzar la conferència estrella del MWC de Barcelona on va presentar la seva proposta d'estendre Internet a tot el món i va demanar la col·laboració de les operadores. "A mi m'ha deixat impressionat", va dir ahir Alierta que es va preguntar "qui farà les connexions a Zàmbia o a Angola". "Doncs les companyies de telecomunicacions de Zàmbia i Angola, no? I és necessari que Zàmbia i Angola estiguin connectades? Evident. És boníssim per a Zàmbia i Angola? És evident. Però primer hauran de tenir les xarxes, això és així", va assegurar.

Alierta va denunciar que mentre les companyies de telecomunicacions a Europa van invertir 60.000 milions d'euros, van donar feina a 1,5 milions d'empleats, es van gastar 6.000 milions en espectre i van pagar molts impostos, les altres companyies -en referència a Google, Facebook, o Yahoo- van invertir 30 milions d'euros, van donar feina a 20.000 persones i no van pagar gens ni en impostos ni per l'espectre.

"Si vostès creuen que es digitalitzarà Europa amb 30 milions d'inversió, m'ho expliquen, perquè Telefónica s'hi apunta", va afegir en una roda de premsa Alierta, per qui les regles "són tan asimètriques" que els que inverteixen estan "superregulats", amb una normativa que ja no val per al futur, i els que no inverteixen, no ho estan.

"Per fer el món digital cal invertir bilions i bilions", va afegir. Al seu judici, aquesta situació "totalment asimètrica" canviarà "aquest any o el que ve", al mateix temps que va reclamar "un camp de joc just, en el qual tot sigui simètric i que cadascú rebi segons el seu esforç".

Prem per veure més contingut per a tu