Segueix-nos a les xarxes socials:

Els vehicles de propulsió alternativa suposaran el 3,6 per cent del total el 2020

Les dues patronals dels concessionaris avisen que prop del 70 per cent dels cotxes tindran més de 10 anys el 2020

Els vehicles de propulsió alternativa creixeran a un ritme molt lent a Espanya els anys vinents i suposaran només el 3,6% de les matriculacions totals el 2020, segons les estimacions de la consultora MSI, elaborades per encàrrec de les patronals dels concessionaris i venedors de cotxes.

Durant la seva participació en la VI Jornada d'Automoció de Barcelona, en el marc de l'Automobile, l'organització que aglutina els concessionaris, Faconauto, i la federació catalana de venedors de vehicles, Fecavem, van fer públiques les seves previsions de l'evolució de les matriculacions a Espanya fins el 2020. Segons aquestes dades, el 2020 es matricularan a Espanya un total d'1,2 milions de vehicles, dels quals només 43.906 seran de propulsió alternativa, 7.415 més que el 2016, quan van ser 36.491.

D'aquests 43.906, els híbrids seran 37.484, i els elèctrics, 2.554; mentre que 1.455 utilitzaran un sistema mixt de gasolina/gas i 1.604, de gasolina/elèctric endollable, entre d'altres mètodes menors de propulsió alternatius. El vehicle elèctric, que els experts consideren que està cridat a ser el cotxe del futur, només creixerà fins al 2020 en poc menys de 400 unitats, ja que el 2016 es van matricular a Espanya 2.180.

Davant d'aquesta situació, les dues patronals, Faconauto i Fecavem, van insistir que és «clau» i «imprescindible» que el Govern aposti de manera més decisiva per les noves tecnologies, des dels motors de combustió interna optimitzats, fins als alternatius i els elèctrics. Entre altres mesures, van defensar la proposta de la patronal dels fabricants de cotxes, Anfac, que s'elimini l'IVA als vehicles elèctrics.

A més, van destacar que una de les mesures més necessàries per millorar la mobilitat i combatre els episodis d'alta contaminació és la renovació del parc automobilístic. En aquesta línia, van advertir que prop del 70% dels cotxes tindran més de deu anys el 2020. Els representants de marques com Nissan, Seat, Toyota i BMW van reclamar incentius estables a la compra dels vehicles de combustió alternativa.

Prem per veure més contingut per a tu