Segueix-nos a les xarxes socials:

Grup Miquel crea una societat a la Xina per consolidar l'exportació

L'empresa gironina, propietat del gegant Bright Foods, preveu arribar a facturar 150 MEUR anuals amb les vendes en aquest mercat · Tindrà l'oficina central a Xangai i obrirà filials a altres regions

L´empresa gironina Grup MiquelLa companyia constituirà una societat pròpia en aquest país, que tindrà l´oficina central a Xangai, i que s´anirà estenent a d´altres regions de la Xina a través de diverses filials. El pla de negoci de Grup Miquel s´ha fet a cinc anys vista, amb l´objectiu que l´any 2022 la plataforma d´exportació estigui plenament consolidada i arribi a facturar fins a 150 milions d´euros anuals amb les vendes a aquest mercat. Grup Miquel, amb seu a Vilamalla, compta amb una plantilla de 2.300 treballadors i va tancar el 2016 facturant 1.053 MEUR.

D´ençà que a partir de l´octubre del 2015 la propietat va passar a mans de Bright Foods, l'empresa gironina Grup Miquel s´ha fixat convertir-se en plataforma permanent d´exportació de productes des del sud d´Europa cap a la Xina.

L´any passat, l´empresa ja va començar a vendre productes d´alimentació cap a aquest mercat (com vins, olis, xocolates, galetes, congelats, cafès o snacks) i ara la companyia fa un pas més dins aquesta estratègia. Segons ha anunciat en un comunicat, en breu constituirà una societat a la Xina amb personal propi, que serà la «peça clau del negoci d´exportació a l´Àsia».

La creació de la societat arriba després d´un any que Grup Miquel, juntament amb els seus accionistes, hagin analitzat quina és la millor estratègia de negoci per vendre a la Xina. La nova societat, amb personal propi, tindrà la seu central a Xangai i, durant els propers cinc anys, s´anirà expandint arreu del país asiàtic a través de diverses filials.

«El pla preveu consolidar-se el 2022 amb l´objectiu d´assolir els 150 MEUR anuals de facturació», va subratllar el comunicat de la companyia gironina.

Dins aquesta estratègia, el conseller delegat (CEO) de Grup Miquel, Pere Laymon, nomenarà el membre del comitè executiu de la firma Belarmino Doce nou conseller delegat de la nova societat que operarà a la Xina.

1.053 MEUR de facturació

Amb més de 90 anys d´història, Grup Miquel és líder de la distribució alimentària a l´estat espanyol. El segment horeca (hotels, restaurants i cafeteries) li genera una facturació de 600 MEUR, a través de les seves ensenyes de «cash&carry» GMcash i la divisió de Miquel Foodservice. A més, l´empresa també ha potenciat la seva branca de supermercats de proximitat amb les ensenyes Suma, Proxim i Spar (aquesta darrera, només a Catalunya).

L´any passat, Grup Miquel va tancar l´exercici amb una facturació de 1.053 milions d´euros. Compta amb una plantilla de 2.300 treballadors i, des de l´1 d´octubre del 2015, és propietat del conglomerat xinès Bright Foods.

Prem per veure més contingut per a tu