Segueix-nos a les xarxes socials:

Quatre firmes de Girona s'uneixen i creen galetes saludables i de proximitat

Les empreses Trias, Tegust i Poma de Girona les elaboren juntament amb el Parc de les Olors, i estan pensats per ser combinades amb les infusions, contenen menys sucre i posen en valor el territori, ja que es fabriquen amb productes locals

Quatre firmes de diferents sectors de Girona s'han aliat en el marc d'una acció d'innovació oberta, terme conegut en anglès com a open innovation, per crear unes galetes saludables i de proximitat.Les empreses Trias, Tegust i Poma de Girona, al costat del Parc de les Olors, una xarxa de productors locals de cultius ecològics de plantes aromàtiques, culinàries i medicinals, van presentar ahir aquesta unió de les seves experiències per a la confecció d'un nou producte.

El resultat són tres noves varietats de Neulets, les populars galetes de Trias, de tres sabors diferents: menta amb poma, marialluïsa amb poma i camamilla amb poma. Trias hi ha aportat la seva experiència en l'elaboració de galetes; Tegust i el Parc de les Olors hi han afegit les herbes que cultiven i processen i que hi donen l'aroma característica de cadascuna i Poma de Girona el seu producte insígnia per poder abaixar la quantitat de sucre i aportar acidesa. Les galetes s'han elaborat pensant a poder-les combinar amb les infusions de Tegust, contenen menys sucre i posen en valor el territori, ja que s'elaboren amb productes locals.

El procés d'elaboració s'ha prolongat durant un any i ha consistit en diverses sessions de treball, proves i tastos a partir de l'aportació de cada companyia amb una mirada adaptada al projecte conjunt.

Segons el gerent de Trias, Joaquim Trias, «la principal labor d'investigació ha estat trobar les proporcions i els processos d'elaboració» a l'hora de combinar-los amb les herbes aromàtiques i la poma.

La impulsora del Parc de les Olors, Pilar Comes, va explicar que «les herbes fan que una galeta pugui ser més sana, perquè porten antioxidants i acaba sent tot dietèticament més saludable i gustativament amb molta personalitat».El president de Poma de Girona, Llorenç Frigola, ha detallat que la varietat escollida ha estat la Granny Smith, «la més àcida i molt adaptada a les condicions de Girona».

El gerent de Tegust, Pep Mascarós, va destacar entre els valors d'aquestes galetes que són «un producte local» que contribueix a la creació de llocs de treball a la zona.

Trias, Tegust, Poma de Girona, i el Parc de les Olors han creat els Neulets amb una acció d'«open innovation». Es tracta d'un model de gestió de la innovació, batejat pel professor Henry Chesbrough, a través del qual empreses de diferents sectors s'uneixen per treballar conjuntament i anar més enllà dels seus límits creant productes o iniciatives que no tenen a veure amb el que es dediquen habitualment. En aquest sentit, Llorenç Frigola va dir que «per a les empreses suposa la capacitat d'innovar, d'estar presents en el mercat amb un producte, amb indústries alimentàries locals, amb col·laboració oberta i és la demostració de com quatre petites empreses poden innovar, crear i desenvolupar nous productes mai abans imaginats».

Les galetes tenen forma cilíndrica i estan farcides amb un praliné d'ametlla i poma. S'han elaborat amb productes locals i sumant les experiències de les empreses Trias, Tegust, Poma de Girona i el Parc de les Olors.

El procés d'elaboració ha durat un any i ha consistit en diverses sessions de treball, proves i tastos. El resultat han estat aquestes galetes que, pel seu sabor i combinació d'ingredients, són ideals per acompanyar infusions.

Prem per veure més contingut per a tu