Segueix-nos a les xarxes socials:

Els preus dels paquets turístics creixen un 13,4 per cent

El major increment des de principi d'any s'ha registrat en els preus que es paguen pels hotels

Els preus dels paquets turístics creixen un 13,4 per cent

Els preus dels paquets turístics a Espanya s'han incrementat un 13,4% des de principi d'any, amb dades d'agost, a causa en part de l'increment dels preus hotelers, que han crescut més d'un 25%, segons les dades de l'IPC publicades per Estadística. En taxa intermensual (agost sobre juliol), les tarifes dels paquets van créixer un 3,3%.

Aquest increment dels preus es produeix tot i que en taxa interanual en viatges organitzats han caigut un 4,4% respecte el juliol de 2017. Aquest descens s'explica per la caiguda dels preus del transport aeri davant la baixada del combustible En concret, els viatges organitzats a destinacions estatals han incrementat els seus preus un 30,6% en el que portem d'any tot i la caiguda de l'11,3% registrada en l'últim any, mentre que les tarifes de paquets internacionals van registrar un creixement menor, situant-se en el 4,8%.

Les tarifes dels vols estatals han caigut en tots els seus registres, un 4,3% en el que portem d'any, un 11,1% en taxa interanual i un 0,6% en l'últim mes. Davant d'això, els preus dels vols internacionals han pujat un 8,6% en el que portem d'any amb un increment de l'1,8% a l'agost.

Pel que fa als preus d'hotels, hostals i pensions a Espanya, es manté la pujada de preus. En els vuit primers mesos de l'any s'han incrementat els preus en un 25,4%, un percentatge que contrasta amb l'increment de l'1,8% en taxa interanual o del 0,5% en l'últim mes. Destaca especialment l'increment de preus registrat a les Balears des del començament d'any, on han augmentat els preus en allotjaments un 82,3%, davant de la caiguda del 6,9% registrada a la Comunitat de Madrid. La resta de les autonomies també han registrat importants increments en els seus preus hotelers en el que portem d'any: Cantàbria (+56,7%), Comunitat Valenciana (+48,4%), Astúries (+41,7%) i Catalunya (+33,8%).

En el seu conjunt, els preus relacionats amb el turisme i l'hostaleria han augmentat un 4,3% en el que portem d'any. El creixement ha estat de l'1,1% en taxa interanual i del 0,6% a l'agost.

Prem per veure més contingut per a tu