Segueix-nos a les xarxes socials:

Foment i Pimec firmen un acord sobre la representativitat

Signen una treva de 10 anys, prometen treballar junts però mostren desavinences en la interpretació del text

Foment i Pimec firmen un acord sobre la representativitatacn

Els presidents de Foment del Treball, Pimec i el secretari general de Fepime, Josep Sánchez Llibre, Josep González i César Sánchez, van escenificar ahir la fi del conflicte de gairebé dues dècades per la representativitat empresarial d'aquestes entitats a òrgans mixtos amb l'administració pública. Totes les parts han qualificat la signatura d'històrica» però no han pogut evitar mostrar desavinences en la interpretació del text en la roda de premsa posterior a la firma de l'acord.

El document estipula que les patronals han de mantenir unitat d'acció i tenir una representació institucional paritària «a tots els efectes» i estableix una distribució, sense perjudici d'aquests dos conceptes, segons la qual Foment representa el 58% de l'empresariat i Pimec el 42%, uns percentatges que s'aniran acostant a la paritat de manera progressiva.

És en aquest punt en el qual els presidents de Foment del Treball i de Pimec van mostrar diferències en la interpretació del text. Per Sánchez Llibre, aquest 58% de representativitat representa «la fortalesa i la musculatura de les patronals» i comportarà que l'organització que presideix rebi, per exemple, més subvencions.

«Hi ha una patronal que és Foment i Fepime i que nosaltres definim com la gran patronal de Catalunya i això ho denota el percentatge», va dir Sánchez Llibre.

En canvi, González va mostrar una opinió diferent i va defensar que la «paritat» s'aplicarà a «tots els efectes» de representativitat institucional, i això també s'aplica a les ajudes públiques per les organitzacions patronals, que es xifren en 2,2 milions d'euros. El president de Pimec va atribuït el percentatge superior que el cinquè punt de l'acord estableix per a Foment a un «respecte» per una «entitat que té una antiguitat».

Fonts del Departament de Treball, que ha exercit de mediador en tot el procés, van reiterar que, a efectes pràctics, les dues patronals estaran representades de forma paritària en les institucions.

Fins ara, Foment del Treball tenia un 60% de la representativitat, Pimec un 25% i Fepime, la patronal de les petites i mitjanes empreses inscrita dins Foment, un 15%.

Prem per veure més contingut per a tu