Segueix-nos a les xarxes socials:

El MWC seguirà a Barcelona fins al 2024 per compensar la cancel·lació d'aquest any

El contracte actual entre Fira de Barcelona i la GSMA expirava el 2023

El MWC seguirà a Barcelona fins al 2024 per compensar la cancel·lació d'aquest any| EFE

Fira de Barcelona i la GSMA han arribat a un acord per allargar el contracte del Mobile World Congress fins al 2024 com a compensació per la cancel·lació de l'edició d'enguany. El contracte actual expirava el 2023. La negociació entre les companyies no fa referència a què passarà amb el congrés més enllà del 2024.

L'empresa organitzadora del congrés de telefonia mòbil va suspendre l'edició d'aquest any pel risc de coronavirus i a conseqüència de l'allau de cancel·lacions de les empreses participants. El congrés havia de tenir impacte de gairebé 500 milions d'euros en l'economia de Barcelona i generar 14.100 llocs de treball. El MWC de 2021 se celebrarà entre l'1 i el 4 de març.

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, s'ha mostrat satisfet per la pròrroga d'un any del contracte. Tenint en compte la situació global marcada pel covid-19, pel conseller l'acord és "una bona notícia" perquè el congrés "podia estar en risc". "Ningú tenia cap garantia ni certesa absoluta", ha dit. La fira tecnològica "més important del món" "no només es queda" a Barcelona sinó que allarga el contracte, ha celebrat. El conseller assegura que quan arribi el 2022 ja es parlarà sobre com ha d'evolucionar el congrés de telefonia a partir del 2024.

L'Ajuntament de Barcelona considera que l'acord perquè el MWC es quedi a Barcelona fins a l'any 2024 "envia un senyal molt clar i contundent de confiança dels operadors internacionals a la nostra ciutat". L'alcadessa Ada Colau ha dit que "que Barcelona sigui capital científica i tecnològica ens ha d'ajudar a repensar la ciutat enfront dels grans reptes globals": "Som una ciutat de talent, creativa, resilient, i segur que ens en sortirem", ha escrit en una piulada.

Prem per veure més contingut per a tu