Segueix-nos a les xarxes socials:

Barcelona lidera la caiguda del preu del lloguer que es comença a apreciar a les grans ciutats

Un estudi estableix que el descens a la capital catalana va ser del 10,5% a l'agost Madrid és la capital de província amb els preus dels lloguers més alts amb una mitjana de 1.837 euros al mes

Barcelona lidera la caiguda del preu del lloguer que es comença a apreciar a les grans ciutatseuropa press

El preu de l'habitatge de lloguer es va encarir prop d'un1% a l'agost respecte al 2019 fins als 986 euros tot i que ja es comencen a observar descensos a les grans capitals de província com Madrid, València, Palma de Mallorca o Barcelona, i en aquesta última van caure un 10,5%, segons un estudi de Pisos.com. Malgrat aquests descensos, els lloguers a aquestes ciutats segueixen sent alts, segons va admetre el portal immobiliari. De fet, Madrid va resultar ser la capital amb el lloguer més alt (1.837 euros al mes), seguida de Barcelona (1.750 euros), Sant Sebastià (1.379 euros), Palma de Mallorca (1.325 euros) i Bilbao (1.190 euros).

Per la seva banda, pel que fa al juliol l'habitatge de lloguer a Espanya també es va encarir un 1,1% i va registrar una superfície mitjana de 111 metres quadrats. Segons va assenyalar el director d'Estudis de Pisos.com, Ferran Font, els ajustos registrats a les grans ciutats no sempre van en la mateixa línia de la província a la qual pertanyen, el que podria indicar que la demanda s'està movent cap a altres localitzacions.

Aquest canvi en la ubicació podria estar motivat, segons el directiu, per la consolidació del teletreball, que permet que molts empleats puguin exercir la seva jornada laboral des de qualsevol punt d'Espanya, sense haver de residir en el mateix lloc on es troben situades les oficines de la companyia.

Per comunitats autònomes, les més cares per viure de lloguer a l'agost van ser la Comunitat de Madrid (1.697 euros al mes), Balears (1.452 euros) i Catalunya (1.265 euros), mentre que les rendes més econòmiques es van registrar a Extremadura (458 euros al mes), Castella-la Manxa (531 euros) i Galícia (587 euros). Respecte l'any passat, Andalusia (6,6%) va ser l'automomia que més va pujar i Canàries (-7,2%) la que més va baixar.

Segons l'estudi establert pel portal, l'oferta de lloguer residencial s'està nodrint de producte nou gràcies a immobles que tenen com a origen habitatges de lloguer turístic o de propietaris que treuen el seu actiu de mercat perquè el preu que poden obtenir a hores d'ara està per sota de les seves expectatives.

Es manté el desequilibri

Malgrat aquest comportament, el portaveu del portal immobiliari va insistir que el desequilibri dins del mercat de lloguer encara és molt fort a determinades localitzacions.

La província que més va encarir els seus lloguers el passat mes va ser Valladolid (3,7%), mentre que la que més els va abaratir va ser Conca (3,8%). D'un any a l'altre, la major pujada registrada va ser la de Còrdova (8,8%) i la renda que més es va ajustar va ser la de València (9,5%).

En un context marcat per l'avanç del coronavirus, el Consell General dels Col·legis Oficials d'Agents de la Propietat Immobiliària d'Espanya va assenyalar que la recerca d'habitatges eficients s'ha incrementat un 30% des de l'inici de la pandèmia. El recent confinament ha modificat la recerca i les expectatives de la demanda per part de nous compradors, va afegir el Consell dels Col·legis Oficials d'Agents.

Prem per veure més contingut per a tu