Segueix-nos a les xarxes socials:

Agricultura vol finançar la modernització del canal d'Urgell amb fons de la UE

El Departament ha presentat al Govern deu projectes valorats en més de 3.000 milions d'euros

El Departament d'Agricultura ha presentat al Govern deu projectes, valorats en més 3.000 milions d'euros, per tal que puguin rebre finançament dels fons europeus per a la reconstrucció. Segons va explicar la consellera Teresa Jordà, es tracta de projectes amb què el departament ja estava treballant però «en lloc de materialitzar-los potser en quinze anys potser es podran fer en cinc», va exposar.

Jordà va concretar que, entre aquests projectes, s'inclou la modernització dels regadius i un dels principals és el del canal d'Urgell, que supera els 1.000 milions. Tot i això, la consellera va recordar que aquests fons europeus es transferiran entre els anys 2021 i 2025 a l'estat espanyol i serà aquest qui acabarà decidint com es distribuiran.

La consellera Jordà ho va explicar en el marc de la 1a jornada Networking Segrià 2020 «Aposta per tu i per un món més rural», que es va celebrar a l'Escola Agrària d'Alfarràs.Durant la inauguració, va reiterar la importància que els joves es formin i innovin i, en aquest sentit, va destacar la importància de programes com és el cas de l'Odisseu per facilitar que aquests joves es quedin o tornin al territori i puguin viure del sector agroalimentari. La consellera va destacar que «el sector primari és imprescindible, competitiu i sostenible i ha de liderar la sortida de la crisi».

Prem per veure més contingut per a tu