Segueix-nos a les xarxes socials:

Una incidència tècnica impedeix que restauradors i centres d'estètica puguin començar a reclamar les ajudes

La Generalitat assegura que treballa per resoldre el problema "el més aviat possible"

Els restauradors que aquest dimecres han volgut reclamar les ajudes promeses per la Generalitat per fer front al tancament decretat per contenir els contagis de la covid-19no han pogut fer-ho com a conseqüència d'una incidència en la plataforma corporativa del Canal Empresa, segons ha informat el Departament d'Empresa i Coneixement a través d'una piulada, en què assegura que "ja es treballa per resoldre-la el més aviat possible". Avui, a partir de les nou del matí, era el primer dia que els responsables de bars i restaurants podien sol·licitar les ajudes per valor de 40 milions d'euros -amb un màxim de 1.500 euros per negoci- després que el Govern publiqués aquest dimarts la convocatòria al Diari Oficial de la Generalitat.

Els ajuts s'havien de poder demanar a partir d'aquest matí i durant quinze dies o fins que s'exhaureixi el pressupost. En cas que no s'exhaurís en quinze dies, la data límit per demanar els ajuts s'allargaria fins al 31 de desembre, tot i que en les últimes ajudes promogudes per la Generalitat els diners s'han exhaurit sempre molt ràpidament.

Fonts del Departament d'Empresa i Coneixement han reiterat a l'ACN que "s'està treballant a marxes forçades" per restablir el sistema, amb el suport entre d'altres el CTTI. No obstant això, encara no han donat un termini sobre quan estarà resolta la incidència i han recordat que el termini per demanar les ajudes s'allargarà quinze dies.

Prem per veure més contingut per a tu