Segueix-nos a les xarxes socials:

El Parlament d’Hongria aprova prohibir parlar de l’homosexualitat a l’escola

El Govern de Viktor Orbán impulsa una normativa que compara la comunitat LGTBI amb la pedofília

El parlament d’Hongria va aprovar ahir amb els vots del partit governant Fidesz, de l’ultranacionalista Viktor Orbán, una polèmica normativa que, entre altres aspectes, prohibeix parlar sobre homosexualitat en els programes escolars i que va ser qualificada d’«homòfoba» per l’oposició progressista.

Aquestes mesures es van incloure dins d’un projecte de llei contra la pedofília en el qual es prohibeix exposar menors de 18 anys a pornografia i a qualsevol contingut que fomenti el canvi de sexe i l’homosexualitat.

Segons l’oposició progressista, col·lectius de defensa dels drets LGTBI i la premsa que no està controlada pel Govern, la llei aprovada és especialment perjudicial perquè equipara l’homosexualitat amb la pedofília.

Els partits de l’oposició d’esquerres, entre ells els socialistes, la formació Párbeszéd (Diàleg), la Coalició Democràtica i els ecologistes de l’LMP, van decidir no participar en la votació, mentre que la formació opositora de dretes Jobbik va donar suport a la normativa. D’aquesta manera, Orbán ha aconseguit també dividir l’oposició, que ha decidit unir-se en una única candidatura per a les eleccions de 2022 amb l’objectiu de fer fora Orbán del poder.

Prem per veure més contingut per a tu