Segueix-nos a les xarxes socials:

En directe

Última actualització 13:25

eWoman Girona: El valor del lideratge femení

Tercera edició de l'eWoman GironaMarc Martí

119

Aquest dijous el Palau de Congressos de Girona ha acollit una nova edició de l'eWoman en la qual s'ha posat a debat el talent i el lideratge femení amb la participació de destacades ponents. A més, s'han entregat el premi eWoman Trajectòria Professional by CaixaBank i el premi eWoman a la igualtat.

La sessió ha estat organitzada per Diari de Girona i Prensa Ibérica, impulsada per CaixaBank amb la col·laboració de Calsina Carré,Prat Sàbat, Cuinats Jotri i iGRUP i el patrocini de Toni Pons.

D'aquesta manera, finalitza l'edició #ewomangirona del 2021. Recordeu que demà podreu trobar el suplement amb tota la informació i les cròniques d'aquesta jornada al Diari de Girona, així com un recull de fotografies i vídeos a la versió digital del diari.

La presidenta de l'Associació Gironina d'Empresàries, Maria Rosa Agustí, acomiada l'acte. Agraeix les intervencions de les ponents i repassa les lliçons apreses per cadascuna de les dones emprenedores que han passat per l'escenari. També reconeix l'obra i trajectòria de les guanyadores dels premis eWoman Trajectòria Professional by Caixabank i eWoman Igualtat. "Si tu creus en alguna cosa, segur que hi arribes", conclou.

La presidenta de l'Associació Gironina d'Empresàries, Maria Rosa Agustí.

El director del Diari de Girona, Josep Callol, entrega el premi eWoman Igualtat a l'associació Valentes i Acompanyades, per la qual han recollit el premi Carme Vinyoles, secretària, i Aya Sima, referent. "Aquest premi és en reconeixement al valor i coratge de les joves que es rebel·len contra els matrimonis forçats".

Valentes i Acompanyades rep el premi eWoman Igualtat.

El director territorial de CaixaBank, Jaume Massana, entrega el premi eWoman Trajectòria Professional by Caixabank a Fina Puigdevall, del Restaurant "Les Cols d'Olot", amb una estrella verda Michelin.

El premi eWoman Trajectòria Professional by Caixabank

Erra: "Molt sovint som nosaltres mateixes les que no ens potenciem, que no confiem en nosaltres. Cal que sumem més, els homes ho saben fer molt bé".

Les dones són el 54% de l'equip directiu d'Erra, una empresa que ha tingut un gran creixement. Amb aquest equip, van apostar per la professionalització de l'empresa. Així, han arribat a liderar el mercat de begudes vegetals amb el seu producte "Yo Soy" que, segons emfatitza, "no té additius".

Laura Erra, directora general corporativa de Liquats Vegetals.

Erra s'inorpora el 2010 a Liquats Vegetals, l'empresa del seu pare, al Departament Comercial. "Vaig decidir deixar de vendre amb la marca blanca i donar més valor al nostre producte", explica.

Laura Erra, directora general corporativa a Liquats Vegetals.

La següent ponent, Laura Erra, directora general corporativa a Liquats Vegetals, puja a l'escenari.

Guirado: "M'agradaria acabar amb un desig: M'agradaria marxar pensant que he aconseguit que ara em pugueu mirar amb uns altres ulls".

Amb l'arribada de la pandèmia, Guirado es va quedar a l'atur. Llavors, "vaig notar la discapacitat en la mirada dels altres", diu. "Un altre cop, he de demostrar que tot i la discapacitat que tinc, puc fer la feina", afegeix. I així va arribar a Eurofirms, un lloc on podia treballar per "normalitzar" la discapacitat i el fet de ser dona al món laboral.

A partir del seu embaràs, Guirado va fer un cop de volant per entrar a una feina d'oficina, on va començar en l'atenció telefònica fins a esdevenir líder d'un equip en una multinacional alimentària. "Amb l'equip vaig redescobrir el que havia après a la piscina, que quan creuen en tu, les pors desapareixen i surt el millor de cada persona".

Sònia Guirado, consultora a la Fundació Eurofirms.

Guirado explica com de petita la van portar a natació, un esport que la va dur a competir a primer nivell, una etapa molt important a la seva vida. Agraeix a la seva família i la Fundació Eurofirms la seva mirada, "una mirada centrada en la possibilitat".

La jornada #ewomangirona continua amb la Sònia Guirado, consultora a la Fundació Eurofirms. "Tinc un do que em permet saber què esteu pensant en aquest moment: com ho deu fer la Sònia per menjar, per enviar un Whatsapp?. I ho entenc".

Sònia Guirado, consultora a Fundació Eurofirms.

Pausa a #ewomangirona.

Cambyo: "Necessitem legitimar totes les emocions, perquè són eines que ens permeten fer més coses". Els "cocaches" expliquen que la por serveix per analitzar, la ràbia per a posar límits i la tristesa per a la introspecció.

Els assistents a #ewomangirona es divideixen en diferents grups per reflexionar sobre la necessitat i funció de les emocions concebudes com a negatives.

Els assistents dividits en diferents grups.

La jornada de #ewomangirona continua amb una sessió de coach a càrrec de Cambyo, on es tractarà la gestió de les emocions com la por, la ràbia i la tristesa.

Sessió de coach a càrrec de Cambyo.