Segueix-nos a les xarxes socials:

YouTube va aportar 313 milions d’euros al PIB espanyol l’any passat

El percentatge de canals espanyols que obtenen 5 o més xifres d’ingressos creix més del 35% cada any

YouTube va aportar 313 milions d’euros al PIB espanyol l’any passat

Youtube va aportar durant el 2020 al voltant de 313 milions d’euros al Producte Interior Brut (PIB) d’Espanya i va crear 21.000 llocs de treball equivalents a temps complet, segons l’informe «Convertir les oportunitats en Èxits: Avaluació de l’impacte econòmic, social i cultural de Youtube a Espanya», elaborat per Oxford Economics

Així mateix, de l’informe es desprèn que més del 70% d’emprenedors creatius creuen que YouTube els dóna l’oportunitat de treballar de la manera que s’ajusta millor a les seves necessitats. En aquest sentit, Maite Gómez Fraile, directora de Youtube per a Espanya i Portugal, assegura que la dada més important per a ella és la relacionada amb l’exportació de talent. Així, segons l’informe, més del 75% del temps de reproducció de contingut produït per canals espanyols prové de fora d’Espanya. «La nostra plataforma posa un gra de sorra al desenvolupament del país i a l’exportació, això és una manera d’exportar talent, ja que li dóna l’oportunitat els creadors de contingut d’accedir a una audiència de 500 milions de persones que parlen castellà al món», explica la directora de Youtube per a Espanya i Portugal.

Ajuda per exportar continguts

En aquest sentit, el 78% dels emprenedors creatius van assegurar que YouTube els ajuda a l’exportació dels seus continguts a un públic internacional al qual no podrien arribar d’una altra manera.

Segons dades facilitades per Youtube, a Espanya més de 600 canals tenen més d’1 milió de subscriptors, fet que suposa un augment de més del 20%, any rere any. Es tracta del mateix creixement anual que en aquells amb més de 100.000 subscriptors, encara que la xifra total puja a 5.500 canals. Pel que fa als ingressos, el percentatge de canals espanyols que obtenen 5 o més xifres d’ingressos augmenta més del 35% cada any.

Prem per veure més contingut per a tu