Diari de Girona

Diari de Girona

Les cooperatives gironines van ser les de menys facturació a Catalunya el 2020

La facturació de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) va assolir el 2020 els 1.739,7 milions d’euros, una xifra rècord que suposa un increment de 76,3 milions i del 4,6% en relació amb l’exercici anterior.

Segons van informar dijous en la XXXIX Assemblea General de la FCAC, l’increment de la facturació és generalitzat en totes les demarcacions, malgrat que les empreses de Lleida són les que més aporten al conjunt, representant un 51% del total de Catalunya. Per darrere se situen les cooperatives de Barcelona (20,1%), Tarragona (15,4%), les Terres de l’Ebre (8,1%) i Girona (4,6%).

Els sectors de la ramaderia i els pinsos són els principals causants d’aquesta pujada en haver facturat 38,5 milions d’euros més que l’exercici anterior i sumar 688,6 milions d’euros.

Així i tot, altres com el de la llet i derivats també van augmentar en 33,1 milions d’euros, i els de l’oli d’oliva i fruita seca s’eleven fins als 14,7 milions. Per contra, el sector del vi i el cava va patir una caiguda de 12,8 milions d’euros i va veure reduïda la facturació a 141,2 milions d’euros.

«Arrelament al territori»

El president de la FCAC, Ramon Sarroca, va argumentar que «les dades corroboren que el cooperativisme agrari té una gran resiliència, tradició i arrelament al territori i que, sens dubte, és el model preferent per garantir la sostenibilitat econòmica, social i mediambiental del país».

De fet, va destacar que «un 29,5% de les cooperatives són centenàries i fins a un 73% tenen més de 50 anys».

Durant la celebració de l’assemblea també es va procedir a la renovació parcial del Consell Rector fruit de les eleccions als sectors d’arròs, fruita i hortalisses, oli d’oliva, vi, planta viva i subministraments.

Compartir l'article

stats