Segueix-nos a les xarxes socials:

Mil cinc-cents gironins proposen patis inclusius per al concurs escolar de l'ONCE

Mil cinc-cents gironins proposen patis inclusius per al concurs escolar de l'ONCEonce

L'edició 35 del concurs escolar del grup social ONCE, que proposa fer de l'esbarjo un espai inclusiu, ha tingut 1.499 estudiants i 21 docents participants a Girona, de 17 centres educatius. Tots han aportat idees per convertir l'hora del pati en una oportunitat lúdica i educativa que no exclogui ningú per raons de diversitat o de discapacitat. Amb el lema «Per mi i per tots els meus companys», el programa va arrencar a l'octubre amb la intenció que l'aula treballi el canvi d'actituds i els estudiants mantinguin una convivència respectuosa.

A Catalunya, 13.301 escolars i 254 docents de 193 centres participen en el concurs, tant de la xarxa pública com de la concertada i la privada, des d'educació Primària fins a Batxillerat, a més d'educació especial i formació professional. Els estudiants de Primària i educació especial han fet un cartell que reflecteix pautes per fomentar i reivindicar la diversitat i la inclusió al pati, acompanyat d'una audiodescripció; mentre que els d'ESO, FP i Batxillerat han gravat un vídeo musical, d'un minut de durada, amb un petit guió.

Els millors treballs es decidiran en tres fases: una primera de provincial, que es decidirà al març, una segona d'autonòmica -a l'abril- i una darrera d'estatal.

Prem per veure més contingut per a tu