Segueix-nos a les xarxes socials:

L’institut Carles Rahola, premiat pel rendiment lector dels alumnes

S’imposa a 350 centres educatius catalans que utilitzen la plataforma interactiva Fiction Express

L’institut Carles Rahola, premiat pel rendiment lector dels alumnesDdG

L’institut Carles Rahola de Girona ha estat guardonat pel seu rendiment lector, imposant-se a 350 centres educatius d’arreu de la geografia catalana.

D’aquesta manera, l’institut gironí ha estat distingit com el que més lectures per alumnes ha dut a terme en obres en català a través de la plataforma de lectura interactiva Fiction Express. Concretament, els estudiants del centre educatiu han llegit obres en català que han cocreat amb autors com Maite Carranza, Victor Panicello o Muriel Villanueva.

Representants del centre educatiu van recollir el guardó als Premis Fiction Express, que es van celebrar fa uns dies a Barcelona, en un acte que va comptar amb l’assistència de representants del sector educatiu, cultural, econòmic i diplomàtic, a més d’autoritats de la Generalitat de Catalunya i de l’Ajuntament de Barcelona.

Connectar lectors amb autors

La plataforma, amb seu a Barcelona, és completament digital. El mètode consisteix en connectar els lectors amb autors professionals a través d’un fòrum interactiu i un sistema de votacions per a continuar l’argument d’una obra. També compta amb propostes pel professorat, des d’un qüestionari a projectes per treballar competències transversals, passant per exercicis de vocabulari, comprensió lectora, escriptura i oralitat. Recentment, Fiction Express va ser escollida com a «millor plataforma educativa digital del món» als guardons Bett Awards de Londres.

En una seixantena de països

La plataforma llança nou llibres originals (tres en català, tres en castellà i tres en anglès) cada dos mesos pels estudiants dels centres educatius que l’utilitzen. Unes 350 escoles d’arreu de Catalunya fan ús de la plataforma a les respectives assignatures de llengua. A les comarques gironines, l’utilitzen 70 centres educatius. Però no només és popular a Catalunya. I és que a nivell mundial, l’utilitzen més de 9.000 centres educatius de fins a 60 països.

Prem per veure més contingut per a tu