El passat dia 7, a Girona, el senyor Illa assegurava : «No hi haurà més tripartit ni procés». I Pedro Sánchez reblava el clau: «El PSOE va a acabar con el declive, la división y el pantano de Catalunya». Casado, el 9, declarava a RAC 1: «El proceso ha fracasado ya». O ells no entenen res o els catalans ahir van votar «declive, división, pantano». I seguir amb el procés! La cançoneta d'Illa era que els catalans havíem perdut 10 anys. Sí: 10 anys d'esperar debades el compliment de la disposició addicional tercera de l'Estatut (set anys amb inversions estatals en infraestructures equiparables al percentatge català del respecte del total), d'esperar l'execució de dels pressupostos, la distribució justa de les balances fiscals, el principi d'ordinalitat, el corredor mediterrani, la partida d'emergència social, els traspàs complet de ports, aeroports i rodalies, la taula de diàleg...

Segons la Cambra de Comerç de Barcelona, el govern central només hauria executat 25.400 milions d'euros dels 33.500 milions pressupostats els anys 2001-2018. Fa 4 anys que es deuen a Catalunya 8000 milions d'euros , cosa que n'ha impedit el nostre creixement. Quan el passat 5-I la Cambra demanà compensar les empreses amb 800 milions d'euros per les restriccions del coronavirus, obtingué resposta el passat 28 passat amb el Decret d'una centralització opaca dels Fons Europeus (amb el vot de Vox). 10 anys perduts, sí senyor. I Illa volia passar pàgina? Serà que no. I ara, complint les promeses, s'haurà de presentar a la investidura! Ha!

Els «soi-disants» constitucionalistes no sumen. Ni fent imposar pels jutges la diada de les eleccions en plena pandèmia ni inflant l'ex-ministre Illa. Els independentistes, sí. Més del 50% de vots per primera vegada. Han guanyat els que volen seguir el procés, els que volen taula de negociació amb mediador i sense temes censurats com l'autodeterminació, els que volen l'amnistia. I ERC no farà pinya amb els «soi-disants», si no es vol fer un harakiri. A Madrid es pensaven que l'article 155 va ser gratis i que els catalans no teníem memòria. Els ciutadans han dit: «Plets, no; política, sí».