Segueix-nos a les xarxes socials:

Rivera s'ofereix per ser el «nou capità» del «vaixell» d'Espanya

Afirma que el Rei ha fet més per solucionar la situació de Catalunya que no pas el govern de l'Estat

Rivera s'ofereix per ser el «nou capità» del «vaixell» d'Espanyaefe

El candidat de Ciutadans a les eleccions generals, Albert Rivera, creu que en els darrers anys el «vaixell» d'Espanya ha anat «sense rumb» i amb un capità «que a vegades desapareix». Per això, ahir es va oferir per ser el nou capità del país i fer les reformes necessàries per poder «salpar tots junts».

Rivera va arribar ahir a l'equador de la campanya amb optimisme, ja que les enquestes el situen per sobre del PSOE i creu que en la seva escalada fins i tot pot arribar a superar el PP. Aquest és, de fet, el seu objectiu i creu que encara és a temps d'aconseguir-lo.

De moment, Rivera ha recorregut les illes Balears, Catalunya, Andalusia, Castella-La Manxa, Madrid i la Comunitat Valenciana. Rivera se sent «al centre de la diana» dels atacs del PSOE, PP i Podem, però ell s'hi ha tornat i els qualificat d'«immobilistes» i de no tenir un projecte comú per governar Espanya, respectivament.

Rivera ha deixat clar que no donarà suport a uns ni els altres i que tampoc governarà amb un partit com Podem, «que vol trencar Espanya i fer un referèndum a Catalunya». Precisament, sobre Catalunya, s'ha mostrat convençut que el rei Felip VI ha fet més que el govern estatal per posar-hi una solució, i ha apuntat que en molts casos només calen «gestos» o tenir una mica d'empatia.

El líder de Ciutadans, que el dia 17 es reunirà a Brussel·les amb els set primers ministres d'Aliança Liberal i Demòcrata Europea per explicar-los el seu avanç en les enquestes, es va referir al PNB, que els ha criticat per haver-se «passat de frenada» amb les seves crítiques al concert econòmic i a l'euskera.

Després d'assabentar-se de la mort d'un policia espanyol ahir en un atemptat a Kabul, Rivera va recordar que el terrorisme «ja no és local, sinó internacional», i va assegurar que el seu partit defensarà que Espanya formi part d'una gran aliança per «defensar les nostres llibertats a tots els llocs del món». «Ser europeu és defensar la nostra forma de vida», va indicar.

Prem per veure més contingut per a tu