Feijóo garanteix que "farà el possible" per aconseguir els suports que li falten si el rei li proposa formar govern

El PP afirma que amb Vox i UPN està "a només 5 escons" de presidir un executiu en solitari

Alberto Núñez Feijóo i Isabel Díaz Ayuso.

Alberto Núñez Feijóo i Isabel Díaz Ayuso. / Europa Press

ACN

El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, assegura que "farà el possible" per aconseguir els suports que li falten si el rei li proposa formar govern. Fonts del partit han indicat que ara que la Junta Electoral Central ha rebutjat el recurs del PSOE per revisar els vots nuls a Madrid, el PP compta amb el suport dels 33 diputats de Vox i el diputat d'UPN, que eleven fins als 171 els vots favorables per presidir un govern en solitari, "a només 5 escons de la majoria". "Sánchez només podria evitar-ho si, després de perdre les eleccions, intentés el que ningú ha fet mai: optar a una investidura després de ser derrotat i comptant amb el suport de tots i cadascun dels partits nacionalistes i independentistes", segons les mateixes fonts.

El PP recorda que va guanyar les eleccions amb el millor percentatge de vots per al partit des del 2011, augmentant en 48 escons l'últim resultat electoral. Alhora, asseguren que Sánchez té "50 escons menys per al mateix desafiament".

"En pot sumar 30 si en lloc d'un govern en solitari garanteix una coalició amb els 18 partits que conformen Sumar, però per superar els que encara té Feijóo necessitaria el suport exprés de la resta de l'arc parlamentari", afirmen les fonts.