Segueix-nos a les xarxes socials:

Lamuà (PSC) pretén estimular la cultura amb atractius del territori

Es compromet a augmentar de manera "substancial" les inversions per rehabilitar la casa natal de Salvador Dalí

Lamuà (PSC) pretén estimular la cultura amb atractius del territoridiari de girona

El cap de llista del PSC al Congrés per Girona, Marc Lamuà, va proposar ahir estimular la cultura combinant l'aposta pels grans atractius i museus que hi ha al territori amb l'impuls de la creació local. El candidat va considerar que, a la demarcació, hi ha tres pols culturals formats pel triangle Figueres (Dalí), Girona i Sant Feliu de Guíxols (l'Espai Thyssen).

Ara bé, va subratllar que cal eixamplar les inversions cap als àmbits on hi ha talent local amb necessitat de suport econòmic per expandir-se. "D'aquesta manera, establirem les bases per donar continuïtat a la presència de grans valors nascuts, apareguts i establerts a les comarques gironines", va posar de manifest Lamuà. El cap de llista, que ahir va fer campanya a Figueres, es va comprometre a incrementar de manera "substancial" les inversions per rehabilitar la casa natal de Salvador Dalí.

"Cuidar i potenciar els elements de màxima potència cultural no ens ha de fer oblidar que també cal cuidar i potenciar la cultura i la creació locals, per estimular que els nous reclams apareguin d'una manera natural al nostre entorn social", va valorar Lamuà. "La cultura és un dret social tan important com la salut o l'educació; és un element de cohesió que enforteix la societat i dinamitza l'economia", va afegir el candidat, que va sentenciar: "Cal un plantejament des d'aquesta concepció per desterrar la idea del PP de voler entendre la cultura com un element de la societat purament decoratiu".

Prem per veure més contingut per a tu