Segueix-nos a les xarxes socials:

Això és el que et pot passar si no et presentes a una mesa electoral

No complir amb aquesta obligació té certes conseqüències

Quins drets tinc si em toca estar en una mesa electoral?

Això és el que et pot passar si no et presentes a una mesa electoralMarc Martí Font

El procés que culminarà en les eleccions del 12M ja està en marxa, i una part important del mateix són els ciutadans que han resultat triats per sorteig per a formar part de les meses electorals.

Els membres de la taula -un president i dos vocals, a més de dos suplents per a cada lloc- tenen dret a percebre una dieta de 70 euros, rebre un permís laboral retribuït si treballaven el dia de la votació i a veure la seva jornada reduïda en cinc hores l'endemà.

En el cas que no es presentin peticions d'exempció, els ciutadans triats estan obligats a complir les funcions assignades als membres de la taula i presentar-se en el centre establert a les 8.00 hores del 12 de maig, incloent-hi els suplents. Si passat l'últim dia per a fer al·legacions qualsevol dels designats no pogués acudir a exercir el seu càrrec de membre de Mesa, ha de comunicar-ho a la Junta Electoral de Zona almenys 72 hores abans de la jornada electoral, aportant les justificacions pertinents. Si la impossibilitat d'acudir es produeix després d'aquest termini, l'avís a la Junta Electoral de Zona haurà de realitzar-se de manera immediata, i en tot cas, abans de la constitució de la taula.

Aquells membres de la taula -titulars o suplents- que no hagin presentat justificacions vàlides o avisat de les seves absències i que posteriorment no acudeixin a la seva taula el dia de les eleccions podran ser castigats amb penes de presó -des de tres mesos a un any- o sancions.

Prem per veure més contingut per a tu