Segueix-nos a les xarxes socials:

Les previsions alerten de nivells alts de pol·len durant la primavera

Les previsions alerten de nivells alts de pol·len durant la primavera

La Xarxa Aerobiològica de Catalunya de l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB) preveu uns nivells alts de pol·len aquesta primavera a Catalunya. La previsió de nivells alts de pol·len per a aquesta primavera es basa en el fet que durant la tardor i l'hivern ha plogut a tot el territori, mentre que les previsions de cara als pròxims mesos apunten a una època més seca i de temperatures no molt càlides.

D'aquesta manera, les plantes es veuran reforçades per les pluges dels últims mesos, mentre que, si no plou i no fa gaire calor, el pol·len es podrà escampar amb molta facilitat i no caurà a terra per la pluja. «Aquesta primavera serà una mica dura per als al·lèrgics, així que la gent es prepari per a aquesta situació perquè les plantes venen molt carregades i hi haurà una forta concentració de pol·len aquest any», apunta la directora de l'ICTA, la doctora Jordina Belmonte.

L'especialita apunta que les gramínies i les parietàries produiran gran quantitat de pol·len aquest any i es tracta de plantes molt agressives per als al·lèrgics perquè estan molt prop del terra. Malgrat les baixes temperatures nocturnes dels últims mesos, els migdies càlids que tenim aquests dies i les pluges caigudes des de l'estiu passat fan pronosticar una pol·linització «important» de plàtans d'ombra, parietària, gramínies, plantatge o oliveres.

Això no obstant, Belmonte apunta que si les previsions meteorològiques no es compleixen i finalment la primavera és plujosa o les temperatures són més elevades d'allò normal, les pol·linitzacions poden perdre intensitat i durar menys temps que habitualment. També en els xiprers s'ha registrat aquestes últimes setmanes un pic de pol·len que ha triplicat els valors normals.

Prem per veure més contingut per a tu