Segueix-nos a les xarxes socials:

Els jutges podran obligar condemnats i acusats de maltractaments a portar un GPS

El Govern també aprova un programa d'inserció socio-laboral per a les víctimes de la violència domèstica

Els jutges podran obligar condemnats i acusats de maltractaments a portar un GPSángel díaz

Els homes imputats i condemnats per un delicte de maltractament podran ser obligats pel jutge a portar sempre una polsera electrònica amb GPS per poder controlar els seus moviments i, d'aquesta manera, millorar la protecció de les dones amenaçades.

Per a això, el Govern va aprovar ahir un acord pel qual s'autoritza l'activació del sistema de GPS i va posar a disposició de les comunitats autònomes un total de cinc milions d'euros. Està previst que el sistema tecnològic, que preveia la llei integral contra la violència de gènere, comenci a funcionar l'any 2009.

Segons va anunciar ahir la vicepresidenta primera del Govern, María Teresa Fernández de la Vega, les polseres "permetran augmentar la protecció" de les víctimes i fer un seguiment de les ordres d'allunyament dictades pels jutges.

"Tant els agressors imputats com els condemnats per violència de gènere podran ser obligats pel jutge a portar sempre la polsera electrònica, cosa que permetrà activar els sistemes d'alerta en cas que es vulnerin les ordres d'allunyament", va afegir.

El Govern va aprovar, a més, un programa d'inserció sociolaboral per a les víctimes de la violència masclista, dotat amb gairebé dotze milions d'euros.

Tenint en compte el nombre de participants en el Programa de Renda Activa d'Inserció per aquesta causa i el de dones que compten amb mesures cautelars, ordre de protecció i sentència, les possibles beneficiàries pot assolir les 8.324.

Les mesures previstes preveuen l'atenció individualitzada a les desocupades inscrites en els Serveis d'Ocupació per part de professionals, que acompanyaran la treballadora en el desenvolupament del seu itinerari d'inserció professional i a la seva qualificació d'acord amb les necessitats detectades.

Començarà, llavors, un programa formatiu específic per afavorir la inserció laboral per compte d'altri, treballant tant els aspectes personals, amb accions destinades a elevar l'autoestima i la motivació per a l'ocupació, com els professionals.

A més s'oferiran incentius per afavorir l'inici d'una activitat per compte propi, a través d'ajudes previstes per a la promoció de l'ocupació autònom.

Pel que fa als incentius per afavorir l'inici d'una nova activitat per compte propi, es preveuen subvencions i ajudes per a l'establiment com treballadores autònomes o per compte propi, que s'incrementaran fins a un 10% respecte a les fixades per a les altres treballadores.

Hi haurà incentius així mateix per a les empreses que contractin víctimes de violència de gènere, com la modificació de la quantia de la bonificació per la contractació indefinida a temps complet de les víctimes -125 euros/mes (1.500 euros/any)-, durant quatre anys des de la contractació o quantia corresponent si el contracte és a temps parcial.

Per facilitar la mobilitat geogràfica motivada per l'obtenció d'un nou ocupació, també hi haurà ajudes destinades a sufragar les despeses de desplaçament, transport de mobiliari i béns, allotjament, guarderia i atenció a dependents, i a compensar diferències salarials quan la nova ocupació acceptada impliqui una disminució d'ingressos.

Prem per veure més contingut per a tu