Segueix-nos a les xarxes socials:

El Tribunal Suprem accepta la recusació de Garzón contra 5 jutges

Cinc dels set magistrats del Tribunal Suprem que s'havien d'encarregar de jutjar el magistrat Baltasar Garzón per investigar els crims del franquisme han estat apartats del cas. D'aquesta forma, la Sala del 61 ha acceptat la recusació que va plantejar el jutge, suspès tant per investigar les morts comeses durant la dictadura franquista com per ordenar les escoltes a la presó als implicats en la trama Gürtel i els seus advocats. La Fiscalia ha acceptat un dels arguments de Garzón, que va demanar que es retirés aquests magistrats perquè havien participat en la instrucció.

L'encara titular del Jutjat Central d'Instrucció número 5 considera que els magistrats estan inhabilitats per jutjar-lo amb imparcialitat perquè van intervenir en la instrucció de la causa i tenen un "interès directe" en ella. La Fiscalia va emetre el passat 31 de maig un informe en el qual avalava aquest motiu que esgrimia el magistrat i afirmava que els recusats haurien d'abstenir-se per haver participat en la instrucció de la causa penal.

Però la Fiscalia no donava la raó al jutge suspès en la segona raó que adduïa. Garzón afirmava que els magistrats tenien un interès directe o indirecte en el plet. "No és només que no puguem considerar la falta d'imparcialitat subjectiva a la sala recusada, sinó que tota la seva actuació processal apareix com a irreprotxable", exposa el Ministeri Públic. Dels cinc magistrats recusats només Joaquín Giménez ha admès la seva "contaminació" i s'ha mostrat favorable admetre la causa de recusació.

El magistrat Juan Saavedra es va absentar de la reunió en el moment en què es va tractar el punt sobre Garzón, per ser un dels recusats

Prem per veure més contingut per a tu