Segueix-nos a les xarxes socials:

Espanya i Rússia tanquen acords empresarials per 800 milions

Zapatero assegura que el Govern ha estat "diligent" en aprovar les reformes i reduir el dèficit del país

Espanya i Rússia tanquen acords empresarials per 800 milionspaco campos/efe

El cap de l'Executiu espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i el president rus, Dmitri Medvédev, van apostar per intensificar la cooperació econòmica i van avalar Repsol, Talgo i Gestamp en la signatura de sengles acords amb empreses russes per un import de 800 milions d'euros. Aquests convenis van ser un dels eixos de la visita a San Petersburg de Zapatero, convidat per Medvédev a participar a la clausura del Fòrum Econòmic Internacional que organitza la ciutat anualment.

L'acord més rellevant ha estat el subscrit pel president de Repsol, Antoni Brufau, ja que implica una inversió d'uns 600 milions d'euros per crear una companyia mixta amb la russa Alliance. Després d'anys de negociacions, Talgo entra també al mercat rus amb la venda de set trens de passatgers per import de prop de 130 milions d'euros. Paral·lelament, Gestamp, especialitzada en components de l'automòbil, ha tancat un acord d'exempcions fiscals amb el Govern de Leningrad i un altre amb la república de Tatarstan per construir una planta amb una inversió d'entre 30 i 50 milions d'euros.

Zapatero va confiar que una vegada que es tanqui la nova sèrie d'ajudes a Grècia torni la tranquil·litat als mercats de deute, perquè, va recordar, Espanya ha estat "diligent" en aprovar les reformes i reduir el dèficit. Cal tenir en compte, segons el seu parer, que les tensions sobre el deute espanyol tenen sempre el seu origen en problemes d'altres països, per la qual cosa el fet que Espanya hagi aplicat les reformes necessàries amb celeritat ha de donar "seguretat" al país.

Prem per veure més contingut per a tu