Segueix-nos a les xarxes socials:

Nacions Unides dóna per finalitzada la missió dels observadors a Síria

L'ONU denuncia que el deteriorament de la situació ha elevat el nombre de desplaçats fins als 2,5 milions

El Consell de Seguretat de l'ONU va donar per conclosa la missió dels observadors a Síria, el replegament de la qual s'iniciarà en els propers dies, va anunciar el president de torn de l'òrgan, l'ambaixador francès Gérard Araud. "Era una decisió necessària, considerant la situació al país i la divisió existent en el Consell de Seguretat", va explicar Araud davant la premsa a la sortida d'una reunió del Consell, que va apostar per estendre la seva presència a Síria mitjançant la creació d'una oficina política a Damasc.

Per part seva, Rússia va demanar a les grans potències que llancin, juntament amb l'Aràbia Saudita i l'Iran, una nova crida a les parts del conflicte sirià perquè arribin a una solució negociada i va convocar per a avui el Grup d'Acció per a Síria a la seu de Nacions Unides a Nova York.

En un altre ordre de coses, la secretària general adjunta de l'ONU per a Assumptes Humanitaris, Valérie Amos, va denunciar a Beirut que "el deteriorament de la situació a Síria" ha elevat el nombre de desplaçats interns fins a 2,5 milions de persones.

Per altra banda, almenys 40 persones van morir per un atac de les forces del règim sirià contra un forn al barri de Qadi Askar, a la ciutat septentrional d'Alep, va explicar l'activista independent Wed al Hayat, tot afegint que quatre projectils van caure sobre una cua de persones que esperaven per comprar el pa, i que altres 40 persones van resultar ferides per les explosions.

Paral·lelament, un total de 60 cadàvers, que estaven lligats de mans i no han pogut ser identificats, van ser trobats en un abocador prop de la població de Qatana, a la perifèria de Damasc.

Mentrestant, el president sirià, Bashar al-Assad, va designar tres ministres i un nou governador de la província i ciutat d'Alep, que és escenari des de fa un mes de durs combats entre l'Exèrcit i els rebels. Els membres de l'actual Govern sirià van jurar els seus càrrecs el passat 26 de juny.

Prem per veure més contingut per a tu