Un nadó és hospitalitzat en coma etílic per un biberó amb vi que li va donar la seva àvia

El menor, de quatre mesos, està intubat en un centre hospitalari

Un nadó i la seva mare, en una imatge d'arxiu.

Un nadó i la seva mare, en una imatge d'arxiu. / rawpixel.com

Redacció

Redacció

Un incident alarmant va tenir lloc el passat 29 d'abril, quan un nadó de tot just quatre mesos va ser hospitalitzat en estat de coma etílic després que la seva àvia, per error, li donés un biberó preparat amb vi blanc en lloc d'aigua.

El greu succés va ocórrer a Bari, a Itàlia, i el petit està intubat a la unitat de vigilància intensiva de l'hospital pediàtric Giovanni XXIII, segons va informar el diari La Repubblica.

D'acord amb les autoritats, l'àvia va utilitzar una ampolla fosca que contenia vi blanc, confonent-la amb aigua en preparar la llet en pols. Després d'ingerir part de la mescla, el nen va rebutjar continuar bevent, moment en el qual l'àvia es va adonar de l'error i va alertar a la mare del menor. El nadó va ser portat d'urgència a l'hospital Perrino i, posteriorment, traslladat a l'hospital Giovanni XXIII, on va rebre tractament immediat que va incloure una rentada gàstrica i la posterior intubació.

La condició del menor és, actualment, estable i mostra signes de millora. No obstant això, donada la seva curta edat, la seva vida encara corre perill. Els Carabinieri estan investigant l'incident i, fins al moment, no s'ha iniciat formalment un cas penal.

El coma etílic és un estat mèdic crític que es produeix per una intoxicació aguda d'alcohol, afectant funcions vitals i podent causar dany cerebral permanent o mort si no es tracta a temps.

Aquest risc s'intensifica en menors, atès que el seu baix pes i cervell en desenvolupament els fan extremadament vulnerables a l'efecte de l'alcohol.