Segueix-nos a les xarxes socials:

Mor el jutge Antonio Pedreira, instructor durant tres anys del cas Gürtel

El jutge Antonio Pedreira, instructor durant gairebé tres anys de la trama de corrupció coneguda com a cas Gürtel, va morir dimarts a Madrid als 66 anys. Antonio Pedreira Andrade va exercir com a lletrat de l'Ajuntament de Madrid des de 1972, i després de disset anys al consistori va ser nomenat el 1989 magistrat del Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM).

Pedreira, que portava uns tres anys hospitalitzat en una residència sanitària de Madrid després de patir un accident cerebral, va assumir la instrucció del cas Gürtel el 31 de març de 2009, després que el jutge Baltasar Garzón s'inhibís en favor del TSJM en trobar indicis contra els diputats autonòmics populars Alberto López Viejo, Alfonso Bosch i Benjamín Martín Vasco.

Durant els gairebé tres anys que va portar la causa, Pedreira va ratificar la presó preventiva per al principal implicat, Francisco Correa, i, al juliol de 2009, es va inhibir a favor del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) de la part de la causa en què s'investigava el lliurament de regals a alts càrrecs del Govern valencià, entre ells el seu president, Francisco Camps.

Per altra banda, una acusació del cas Bárcenas va demanar que s'aparti els jutges Enrique López i Concepción Espejel del tribunal que jutjarà el cas Bárcenas per la seva vinculació amb el PP, uns magistrats que ja estan pendents d'una altra recusació per ser també part del tribunal que s'encarregarà del cas Gürtel.

L'acusació popular exercida per l'Observatorio Desc ha sol·licitat al ple de la Sala Penal de l'Audiència Nacional la recusació dels dos jutges del tribunal, format per tres magistrats, que jutjarà la suposada comptabilitat opaca del PP.

Prem per veure més contingut per a tu