Segueix-nos a les xarxes socials:

Rescaten 188 immigrants de set pasteres i intercepten un veler amb 25 més

Salvament Marítim va rescatar dissabte un total de 188 immigrants de set pasteres que van ser traslladats als ports d'Almeria i Motril (Granada) a bord de les embarcacions Salvamar Algenib i Guardamar Cal·líope.

A les 00.46 hores va atracar al moll pesquer d'Almeria la Salvamar Algenib amb 103 homes d'origen magrebí, entre ells dos menors d'edat d'entre 10 i 12 anys, que van ser rescatats de cinc pasteres abordades en diferents punts situats entre el Cap de Gata i Carboneras (Almeria), segons va informar la Guàrdia Civil.

D'altra banda, la Guardamar Cal·líope va arribar al port de Motril a la una de la matinada amb 85 persones, rescatades d'unes altres dues pasteres. En aquest cas es tractava d'immigrants d'origen subsaharià, 57 dels quals van ser interceptats als voltants de la illa de Alborán, i uns altres 28 a 11 milles nàutiques davant de la badia d'Alhucemas (al Marroc).

En tots dos casos, els immigrants van ser atesos per voluntaris de la Creu Roja abans de ser posats a la disposició de la Policia Nacional.

A Cartagena, un veler que havia recollit a la matinada a 25 immigrants enmig del mar va ser interceptat per una llanxa patrullera de la Guàrdia Civil. De les 25 persones, 16 són menors d'edat, i tots ells es troben en bon estat i no van necessitar assistència mèdica quan van arribar a terra al port de Cartagena.

El veler va ser remolcat pel patruller de la Benemérita fins al port de la ciutat on els esperaven efectius de la Creu Roja per atendre'ls abans de ser traslladats al Centre d'Internament d'Estrangers (CIE).

A més del patruller de la Guàrdia Civil, al lloc d'intercepció del veler hi va acudir una altra embarcació de Salvament Marítim que havia estat alertada.

Prem per veure més contingut per a tu