Segueix-nos a les xarxes socials:

El Congrés gastarà 865.000 euros en tablets i ordinadors

La compra dels dispositius portàtils es realitzar per poder utilitzar aplicacions aplicacions creades amb el sistema IOS

Tot just dues setmanes abans que acabi la legislatura, el Congrés dedicarà 865.880 euros a la compra de 490 tauletes per als diputats i personal de la cambra que les requereixin en el proper mandat i a renovar 699 ordinadors de sobretaula amb més de vuit anys d'antiguitat. Per a l'adjudicació d'aquest contracte ha iniciat un procediment obert, que se suma a un altre de recentment adjudicat per dotar de telèfons intel·ligents els diputats que resultin elegits el proper 20 de desembre.

La cambra ha desenvolupat diverses aplicacions per a dispositius mòbils amb sistema operatiu IOS, que faciliten les tasques parlamentàries, de manera que les tauletes i telèfons que comprarà per als propers quatre anys han de ser compatibles. "La incorporació de dispositius amb característiques tècniques essencials diferents originaria dificultats per usar i compartir informació entre tots dos, així com amb els sistemes desenvolupats, obligant a duplicar l'esforç de desenvolupament i posterior suport i manteniment, al marge del cost econòmic que suposaria", argumenta la direcció del parlament.

Quant als ordinadors de sobretaula -la mitjana d'antiguitat és de cinc anys-, el Congrés considera "necessari" renovar els que en tenen més de vuit.

Prem per veure més contingut per a tu