Segueix-nos a les xarxes socials:

Torres afirma que la Infanta va ser decisiva en els èxits de l'Institut Nóos

L'exsoci d'Urdangarin intenta rebatre mitjançant un informe pericial la tesi de la fiscalia anticorrupció que Nóos va ser només fum

Torres afirma que la Infanta va ser decisiva en els èxits de l'Institut Nóosdiari de girona

Vells arguments per a un nou judici: Diego Torres, l'exsoci d'Iñaki Urdangarin i per al qual la fiscalia demana gairebé ?? anys de presó, sosté que l'Institut Nóos va ser un planter d'investigació científica i de divulgació del patrocini i que la infanta Cristina, com a experta en

responsabilitat social corporativa, va tenir un paper decisiu en aquests èxits, tal com sosté un informe pericial de part aportat fa uns dies per a la seva discussió en la vista oral. Torres vol utilitzar aquest dictamen com a munició per acabar amb la tesi de la fiscalia anticorrupció i del sindicat Manos Limpias que Nóos va ser només fum.

Luis Atienza Alarcón, un inspector d'Hisenda en excedència

i advocat tributari, ha estat l'expert contractat per Torres per rebatre les imputacions contra ell de delicte fiscal i blanqueig de capitals, pel qual s'enfronta a cinc anys de presó i al pagament de ?, ? milions d'euros.

Les acusacions, amb base en els

detallats informes de l'Agència Tributària, sostenen que tot l'entramat de societats, instituts, fundacions i associacions de Nóos va ser una pura façana perquè els seus màxims responsables, Iñaki Urdangarin i Diego Torres, es lucressin desviant fons públics i defraudant a Hisenda.

Generar coneixement

Torres ho nega tot i defensa que Nóos va néixer i va funcionar amb una clara missió: «generar coneixement sobre les estratègies de patrocini esportiu, cultual i social i altres camps relacionats, principalment a través de la realització d'investigacions i projectes per a empreses».

L'informe pericial sosté que els membres de la junta directiva de Nóos eren «socis» de l'institut escollits pels seus vincles amb el món del patrocini i la responsabilitat social. D'Iñaki Urdangarin, president de l'entitat, es destaca que era «un professional de la gestió esportiva»; mentre que a la infanta Cristina, vocal de l'Institut, se la defineix com «una directiva en el camp de la responsabilitat social corporativa».

Carlos García Revenga, secretari de les infantes a la Casa Reial en aquesta època (???? a ????), va ser membre de la cúpula de Nóos i és descrit com «un professional de les relacions institucionals i membre de diverses fundacions». García Revenga va declarar com a imputat en el cas Nóos, però finalment va ser exculpat i no s'asseurà a la banqueta.

Els que sí que seran jutjats són Diego Torres, exnúmero dos de Nóos, i el seu cunyat Miguel Tejeiro, al qual la fiscalia no acusa i per a qui Manos Limpias reclama onze anys de presó. Torres aporta com a mèrit per a ser vocal de Nóos (vicepresident) el fet de ser professor d'Esade, mentre que el seu cunyat exercia la docència en l'Iese.

Segons el pèrit Luis Atienza, Nóos va dur a terme nombroses investigacions relacionades amb el patrocini d'activitats esportives, culturals i socials, que es van plasmar en diverses publicacions. L'expert també enumera ? projectes per a empreses realitzats per l'institut, «gràcies als quals s'han desenvolupat innovacions i eines útils per a la gestió del patrocini». Entre els seus clients destaquen la catedral de Santa Maria; el Grup valencià Roig, vinculat a clubs esportius; BBVA; Volskswagen; la SGAE; Abertis i Esade.

Torres també fa referència als llibres, articles, informes, revistes i pàgines web publicats per Nóos, diversos d'ells relacionats amb els fòrums sobre turisme i esport organitzats a València i Palma.

Prem per veure més contingut per a tu