Segueix-nos a les xarxes socials:

El membre de l'EI que apareix en un vídeo d'execució de cinc homes podria ser britànic

El principal combatent de l'últim vídeo de l'Estat Islàmic (EI), que mostra l'execució de cinc homes acusats d'espiar per al Regne Unit, podria ser el britànic Siddhartha Dhar, un hindú convertit a l'islam que el 2014 va fugir a Síria. Dhar és el «focus de les investigacions» sobre la identitat del gihadista, que en l'enregistrament increpa el primer ministre, David Cameron, en anglès amb accent britànic.

«Moltes persones estan convençudes que és ell», van dir fonts oficials a la BBC, si bé de moment no hi ha hagut confirmació formal del Govern. D'acord amb l'emissora, el veritable nom del sospitós és Abu Rumaysah, un pare de quatre fills resident a Walthamstow, a l'est de Londres.

Dhar (o Rumaysah) va fugir a Síria el 2014 amb la seva família quan estava en llibertat sota fiança, després d'haver estat detingut al setembre d'aquell any, quan tenia 31 anys, per incitar al terrorisme com a part del grup proscrit Al-Muhajiroun.

En un altre ordre de coses, grups radicals libis afins a l'EI armats amb fusells, metralladores col·locades en vehicles i míssils terra-terra, van intensificar la seva ofensiva per assaltar els dos principals ports petroliers que existeixen a Líbia.

Responsables de seguretat a la localitat d'Ajdabiya van explicar que van dur a terme atacs contra llocs de control situats a una trentena de quilòmetres de l'entrada principal de la terminal de Sidra, la major del país, i van llançar coets contra el seu interior.

Un d'ells va arribar un dels dipòsits de combustible d'aquesta instal·lació, que com la veïna de Ras Lanouf porta tancada des de desembre de 2014 a causa de la inseguretat que pateix tot el país, i en particular les zones pròximes a la ciutat costanera de Sirte.

Prem per veure més contingut per a tu