Segueix-nos a les xarxes socials:

Històrics del?PSOE avisen que un pacte amb Podem seria «un suïcidi»

La cúpula rebutja polemitzar amb?Felipe González aclarint que la seva postura és semblant a la de l'expresident

Històrics del?PSOE avisen que un pacte amb Podem seria «un suïcidi»chema moya/efe

Històrics dirigents del PSOE es van reunir a Madrid per defensar un pacte de govern constitucionalista i fer una crida al secretari general del partit, Pedro Sánchez, perquè rebutgi l'aliança amb Podem perquè seria el «suïcidi» dels socialistes.

El dinar va reunir 40 excàrrecs, entre ells l'exministre d'Interior José Luis Corcuera; els expresidents d'Extremadura Juan Carlos Rodríguez Ibarra i de la Comunitat de Madrid Joaquín Leguina; i el regidor a l'Ajuntament de Madrid Antonio Miguel Carmona. També hi van ser altres exministres de l'etapa de Felipe González com Virgilio Zapatero, Carlos Solchaga i Juan Manuel Eguiagaray, l'exdiputat socialista Francisco Fernández Marugán i l'expresident del Senat Juan José Laborda, entre d'altres.

Els assistents van redactar un document, que es presentarà avui, en què reflexionen sobre «els perills que viu el PSOE» davant la seva notable pèrdua de vots dels últims anys i sobre quina seria la millor combinació per formar govern.

Leguina va destacar el consens que hi ha hagut en alertar que «fer un govern amb Podem és un suïcidi». L'expresident de la Comunitat de Madrid va advocar per un «acord constitucionalista» entre PP, PSOE i Ciutadans en què «el menys important és qui sigui el president d'aquest govern».

El PSOE tanca files

Per part seva, la direcció del PSOE pensa que la posició expressada per l'expresident Felipe González sobre la situació d'Espanya és «molt semblant» a la seva, si bé va destacar que el PP «no governarà ni amb el vot a favor ni amb la abstenció» dels socialistes. No obstant, va reconèixer que hi caben «altres interpretacions» -ja que González sosté que ni el PP ni el PSOE haurien d'impedir que l'altre governi-, però va defensar que el «full de ruta» per als pactes està clarament marcada i que el secretari general no se sortirà d'ella.

Prem per veure més contingut per a tu