Segueix-nos a les xarxes socials:

Revelen que set espanyols formarien part de l'Estat Islàmic

Una filtració revela que almenys set espanyols formen part del grup terrorista Estat Islàmic. Recentment ha sortit a la llum una controvertida llista de noms que detalla la identitat de milers de presumptes adeptes a aquesta organització apocalíptica. Segons El?Mundo, en aquesta llista hi hauria almenys set espanyols.

La llista s'ha elaborat a través d'una col·lecció de fitxes, amb l'emblema de l'Estat Islàmic a la capçalera, en què demanen respondre a 23 preguntes. Comencen amb qüestions mundanes, com el nom, procedència i forma en què el sol·licitant va arribar als terrenys del «califat», estesos pel centre i est de Síria i el cor de l'Iraq. Després passa a altres més truculentes, com si el nouvingut vol combatre o morir com a atacant suïcida.

A principis d'aquesta setmana diversos mitjans alemanys van assegurar haver tingut accés a una llista de milers de noms de l'Estat Islàmic que, es creu, estava en mans del govern teutó. La cadena britànica Sky News també va anunciar l'obtenció d'una llista de 22.000 noms d'estrangers de 51 països diferents, inclosos britànics i nord-americans, de mans d'una font a Turquia. L'origen de la filtració és un exmilicià de l'anomenat Exèrcit Lliure de Síria, que després es va passar a l'EI per acabar desil·lusionant-se i desertant.

Prem per veure més contingut per a tu